Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eerste info kaartverkoop KNVB-bekerfinale Willem II - Ajax

We hebben er een poosje op moeten wachten, maar kunnen nu eindelijk los: er is eerste informatie beschikbaar over de kaartverkoop voor de KNVB-bekerfinale! Er zijn 15.000 kaarten beschikbaar en al die Ajacieden moeten per bus of trein koers zetten richting De Kuip.

09 april 2019 - 21:41
eersteinfobekerfinalecar
Hopelijk kunnen we eindelijk weer een feestje vieren in De Kuip! © Ajax Images

De kaartverkoop gaat maandag 15 april van start. Een kaartje is persoonsgebonden en niet overdraagbaar, maar we weten nog niet precies hoe duur een kaartje wordt. Ajax komt later deze week met een tweede update, waarin meer informatie wordt gedeeld. Dan weten we ook meer over de kaartprijs.

Het is voor nu goed om te weten dat je een seizoenkaart of clubcard op jouw naam geregistreerd moet hebben staan om een kaartje te kunnen kopen. Staat jouw seizoenkaart bijvoorbeeld op een bedrijfsnaam? Dan kun je zondag 5 mei (aftrap 18.00 uur) niet aanwezig zijn bij Willem II - Ajax.

Omdat er waarschijnlijk heel veel animo is voor een tripje naar De Kuip, valt zeer moeilijk aan te geven wie er aan de beurt komen tijdens de kaartverkoop.

Ajacieden met een seizoenkaart met uitrecht komen maandag 15 april sowieso aan de beurt om een kaart te bemachtigen. Een dag later zijn de overige seizoenkaarthouders zonder uitrecht aan de beurt. Leden van de supportersvereniging Ajax, ongeacht of ze uitrecht hebben, zijn woensdag 17 april, vanaf 10.00 uur aan de beurt...  

Goed om te weten: we maken ons er als SV Ajax op dit moment hard voor om onze leden met NL-uitrecht eerder de kans te bieden een kaartje te kunnen kopen. We zijn daarover in contact met Ajax. Zodra we meer weten melden we dat.

Niet voor alle 40.000+ seizoenkaarthouders is ook daadwerkelijk plek. Dit kan dus best weer eens een loterij worden. Overigens had de KNVB voor beide finalisten 17.5000 kaartjes gereserveerd, maar er gaan er voor Ajax dus 'slechts' 15.000 in de verkoop.

Zoals je al kon lezen, moet je met de bus of trein naar De Kuip. Er is sprake van een verplichte vervoersregeling. Je kunt dus niet op eigen houtje naar Rotterdam en dan alsnog in het Ajaxvak plaatsnemen. De vertrektijden en indeling van de bussen en treinen worden na afloop van de kaartverkoop zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Eerlijk gezegd hebben wij ook niet meer details dan dit, dus we weten niet hoe deze indeling wordt gemaakt en of je er zelf enige invloed op hebt. Ajax kondigt wel alvast aan dat je de informatie per e-mail ontvangt.

Zoals gezegd heeft Ajax alvast een tweede update aangekondigd. Die staat op de planning voor vrijdag 12 april. Waarschijnlijk weten we dan hoe duur een kaartje wordt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >