Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Vitesse

Het is aftellen geblazen! Nog drie belangrijke potjes eredivisie, te beginnen met Vitesse-thuis. Dat wordt allemaal weer spannend genoeg en daarom hieronder drie dingen om mee te pakken richting een doordeweeks avondje Johan Cruijff Arena!

23 april 2019 - 10:16
drie-dingen-vitesse-1200
Ziyech krijgt in elk geval niet te maken met de geschorste Büttner. © Ajax Images

Vitesse-trainer Slutsky: ‘We hebben de kans om Ajax te stoppen’
De Arnhemmers hebben met Leonid Slutsky een charismatische trainer aan het roer staan, die ook niet vies is van een beetje gezonde bluf. “We hebben de kans om Ajax te stoppen,” zo stelt de Rus met een brede lach tegenover het eigen clubkanaal. “Een paar weken terug deden we dat ook, maar dan tegen PSV (3-3). Dat was een cruciaal gelijkspel voor PSV. Misschien doen we dat ook tegen Ajax.”

Natuurlijk weet Slutsky ook dat het lastig wordt, maar Vitesse maakte het PSV, Feyenoord en AZ moeilijk, dus Ajax is gewaarschuwd. Aanvaller Bryan Linssen zat Ajax al vaker dwars en tegen PEC Zwolle was hij goed voor een hattrick (4-1).

Tegen datzelfde PEC viel Kara (Vjatsjeslav Sergejevitsj Karavajev voor inimi) uit met een hamstringblessure. Hij is enkele weken uitgeschakeld en komt dus niet in actie in de Johan Cruijff Arena. Dat geldt ook voor Alexander Büttner. Hij is voor drie wedstrijden, waarvan eentje voorwaardelijk, geschorst na zijn rode kaart tegen PEC. Tot slot kan Slutsky geen beroep doen op Charly Musonda en Hilary Gong.

Ajax zonder talisman Huntelaar, maar met Traoré?
Klaas Jan Huntelaar moet na zijn domme gele kaarten in Groningen noodgedwongen toekijken tegen Vitesse. De 35-jarige spits was in de uitwedstrijd nog belangrijk met twee treffers (0-4) en maakte zaterdagavond de cruciale treffer in Euroborg. Daarmee redde hij meubelen voor zijn ploeg (0-1). Het shirt ging uit bij het vieren van de treffer en hij nam daarmee de gele kaart die logischerwijs volgde, op de koop toe.

Niet handig, maar de emoties kregen de overhand. Dat begrijpen we allemaal best. De actie vijf minuten later was minder handig. Zeker op die plek op het veld. Er was totaal geen enkel gevaar. Hij ving zijn tegenstander op met zijn elleboog en kon met een tweede gele kaart inrukken. Huntelaar had daarbij nog mazzel, want direct rood had ook zomaar gekund. Nu kijkt hij maar één duel vanaf de kant toe, bij direct rood hadden dat er zomaar meer kunnen zijn.

Hoe zwaar het gemis van Huntelaar tegen Vitesse weegt, dat moeten we afwachten. We zijn benieuwd of hij in de wedstrijdselectie wordt vervangen door bijvoorbeeld Lassina Traoré. De Burkinees zat niet bij de selectie van Jong Ajax, dat maandagavond op bezoek bij MVV Maastricht met 1-0 onderuit ging.

Tagliafico blij met twee opeenvolgende thuiswedstrijden
Nico Tagliafico was dolgelukkig met de krappe 1-0-zege in Groningen. De Argentijn beseft dat de drie punten het allerbelangrijkste waren en dat de moeizame manier waarop het allemaal ging, even niet telt. “Dit zijn de wedstrijden waarin je moet laten zien dat je echt kampioen wilt worden. Vorig seizoen speelden we dit soort wedstrijden gelijk of verloren we die zelfs.”

Het is hoe dan ook afstrepen geblazen, ook voor de 26-jarige verdediger, die goed beseft dat uiterste scherpte tegen Vitesse vereist is. De ploeg van Slutsky beschikt met plaaggeest Linssen, maar ook met Martin Ødegaard over spelers die in goeden doen zijn en ook oud-Ajacied Thulani Serero steekt in prima vorm.

“We zullen heel alert en geconcentreerd moeten zijn, want met dit soort spelers kunnen ze ons pijn doen. Wij weten dat als we thuis spelen, we heel sterk zijn. We moeten slim spelen en zorgen dat we als eerste scoren. Dat zal cruciaal zijn, denk ik.”

Tagliafico staat, ondanks zijn geringe lengte, te boek als een uitstekend kopper. Die vlieger gaat bij Vitesse ook op voor Linssen. We zijn benieuwd hoe vaak de twee elkaar tegen gaan komen in kopduels en wie uiteindelijk het beste voor de dag komt.

Het wordt sowieso weer een spannende avond in de Johan Cruijff Arena!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >