Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FC Groningen - Ajax

De totale euforie van Turijn verliest het langzaam steeds duidelijker ten opzichte van zenuwen voor Groningen. De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op, maar laten we hopen dat een achtbaan van emoties uitblijft bij het bezoek aan de Trots van het Noorden. We hebben drie dingen op een rijtje gezet waarmee je rondom FC Groningen - Ajax je voordeel kunt doen.

20 april 2019 - 08:23
driedingengroajacar
Huntelaar maakte vorig seizoen pas vlak voor tijd 1-2... © Pro Shots

Sierhuis gaat zijn best doen
Eigenlijk is het wel een beetje gek: Kaj Sierhuis maakt nog altijd onderdeel uit van de groepsapp bij Ajax, maar staat in de Euroborg toch echt tegenover zijn vrienden. Sierhuis slingerde een felicitatie de groepsapp in, gevolgd door een waarschuwing in diverse microfoons: hij is tegen Ajax gewoon van plan om zijn best te doen en hoopt een doelpuntje mee te pikken.

“Ik speel nu bij Groningen, dat is het enige dat telt,” aldus de huurling tegenover De Telegraaf. “Ik denk dat Groningen-uit voor Ajax één van de lastigste resterende wedstrijden is. Het zou zuur zijn voor Ajax als het tegen ons punten laat liggen, maar dat kunnen ze mij niet verwijten. Ik ga voor Groningen keihard mijn best doen en Ajax moet maar laten zien dat het beter is.”

Bij het horen van zulke teksten gaan de gedachten onvermijdelijk terug naar RKC - Ajax, in het seizoen 2006/2007. Ajax gleed in Waalwijk uit over een bananenschil. Het werd ergens begin april 2-2 door onder meer een doelpunt van... Jan Vertonghen. Henk ten Cate nam hem dat zeer kwalijk en die rake kopstoot kostte Vertonghen bijna zijn doorbraak bij Ajax. De toenmalig trainer was er helemaal niet blij mee, al helemaal toen het kampioenschap later op doelsaldo werd misgelopen...

Zelfs Buijs werd vrolijk van optreden Ajax
Ajax krijgt zelfs de grootste haters aan het juichen. Al gaan we hier niet beweren dat Danny Buijs een hater is. Feit is wel dat de huidige trainer van FC Groningen, die tussen 2006 en 2009 het shirt van Feyenoord droeg, een 'blij gevoel' kreeg van de manier waarop Ajax met 1-2 won van Juventus.

“Het klinkt misschien raar uit mijn mond, maar ik heb echt met een blij gevoel naar Ajax gekeken. Ik zat met mijn twee zoontjes op de bank te kijken en het was niet zo dat we zaten te juichen, maar we hebben wel een gevoel van: yes. Deze prestatie van Ajax is gewoon fantastisch voor het Nederlandse voetbal.”

Ook Buijs is natuurlijk op de hoogte van de voorliefde van zijn spits voor Ajax. Er werd deze week tussen de trainingen door al flink over gegrapt. “Ik vroeg Kaj of hij dinsdag in zijn Ajaxpyjama had geslapen en gezegd dat hij deze voor zaterdag weer uit moet doen. Ik heb bij Kaj ook geen enkele twijfel. Die jongens staan met elkaar op het veld om een wedstrijd te winnen.”

Groningen in goede 'thuisvorm'
De Ajacieden stappen vrijdag al in de bus richting Groningen en pakken onderweg een hotelletje. Grote kans dat ze in het hotel worden gewaarschuwd door Erik ten Hag, want de groen-witten presteren anno 2019 werkelijk uitstekend voor eigen publiek en spelen de tribunes weer wat voller. De Groningers wonnen na de winterstop zeven keer op rij in eigen huis en scoren op basis van deze reeks een doelsaldo van 12-3. De laatste drie thuisduels, tegen ADO Den Haag, De Graafschap en Excelsior, werd 'de nul' gehouden en bleek één enkel doelpunt al voldoende voor de winst.

Alsof die waarschuwing nog niet voldoende is, wijzen we nog eventjes op de wisselende prestaties van de Ajacieden tijdens Groningen-uit. Van de laatste acht potjes werden er slechts drie gewonnen en onder Peter Bosz ging het zelfs compleet mis terwijl de titelrace zijn climax naderde. Andre Onana leverde de bal in en Ajax bleef uiteindelijk op 1-1 steken...

Laten we hopen dat een herhaling van zulks uitblijft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >