Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt wil dingen niet plots anders doen wegens doelsaldo

Het verhaal is bekend: Ajax en PSV staan gelijk in punten, maar Ajax heeft een beter doelsaldo. De koploper speelt zaterdag in de Arena tegen Excelsior en elke treffer kan belangrijk zijn met het oog op de titelstrijd met PSV.

12 april 2019 - 10:52
de-ligt-12003
De Ligt ziet reden reden om dingen anders te doen richting Excelsior-thuis. © Ajax Images

Aanvoerder Matthijs de Ligt stelt in gesprek met Ajax Life te beseffen dat het doelsaldo nog wel eens essentieel kan worden de komende weken, maar vindt tegelijkertijd niet dat Ajax het nu plots helemaal anders moet doen, met nog vijf eredivisiewedstrijden op het programma.

“Het gaat tegen Excelsior niet alleen om winnen, maar voor ons verandert dat weinig. We willen altijd veel goals maken en dat lukt meestal aardig. Ik zie dus geen reden om dingen anders te doen.”

Toch kan elk doelpunt tellen. Een kampioenschap op doelsaldo mislopen is vreselijk, dat herinneren we ons nog maar al te goed. Klaas Jan Huntelaar kan erover meepraten. Hij was erbij toen Ajax in 2007 een doelpuntje tekort kwam in Tilburg tegen Willem II.

De situatie is nu zo dat Ajax en PSV alle twee 71 punten hebben, maar Ajax heeft een doelsaldo van +74 en PSV van +65. Wij hopen stiekem dat het de Ajacieden lukt om Excelsior zaterdagavond al vroegtijdig op de knieën te krijgen, al zal de wedstrijd tegen Juventus nog best in de benen zitten.

Toch ziet De Ligt weinig reden om extra rust in te bouwen. Integendeel! “Ik speel het liefst zo veel mogelijk wedstrijden. Daar voel ik mij goed bij,” aldus de aanvoerder, die kort na de wedstrijd tegen de Kralingers alweer in het vliegtuig richting Turijn stapt.

Is De Ligt niet bang voor een terugval tegen het kleine Excelsior? Onderschatting ligt soms toch op de loer... “We hebben dit seizoen een stuk of vijftig wedstrijden gespeeld en daarvan waren er misschien zes ondermaats,” stelt De Ligt. “Er zaten heel grote uitschieters naar beneden bij. Dat mag niet meer. Maar ik denk dat we nu wel redelijk constant zijn.”

De wedstrijd tegen Excelsior wordt zaterdag om 18.30 uur door arbiter Pol van Boekel in gang gefloten. Concurrent PSV is een dag later aan de beurt. De Eindhovenaren spelen om 12.15 uur thuis tegen De Graafschap.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >