Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Graafschap ziet niks in vervroeging wedstrijd tegen Ajax

Voorlopig staat de confrontatie tussen De Graafschap en Ajax nog altijd geprogrammeerd voor zondag 28 april. De Doetinchemmers voelen er weinig voor om het duel te vervroegen naar vrijdag 26 april.

17 april 2019 - 19:15
graafschap-1200
Wanneer mogen we naar de Achterhoek? Het blijft nog even de vraag. © De Brouwer

De KNVB had al aangegeven weer met Ajax te willen meedenken als het de halve finale van de Champions League zou halen. En precies dat is wat Ajax deed door Juventus uit het toernooi te kegelen.
 
Ajax speelt de dinsdag of woensdag ervoor alweer zijn volgende kraker op buitenlandse bodem. Als het uitduel in de Achterhoek blijft staan op de zondag, dan is er wel heel weinig hersteltijd voor de Ajacieden.
 
Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, sprak woensdag met de KNVB over hoe dingen op te lossen in speelronde 33. De Graafschap ziet het namelijk totaal niet zitten om de wedstrijd te verplaatsen.
 
“De KNVB staat voor een behoorlijke uitdaging,” stelt Ostendorp in gesprek met het eigen clubkanaal. “Enerzijds moeten de wedstrijden in de laatste twee speelrondes gelijktijdig worden gespeeld, maar anderzijds moet een Europees spelende ploeg twee etmalen de tijd krijgen voor herstel. Dit jaar staat dat haaks op elkaar.”
 
Wat is eigenlijk de reden dat De Graafschap niet wil meewerken? Ostendorp: “We weten dat de KNVB de wedstrijd graag wil verplaatsen van zondag naar vrijdag. Het tijdstip is niet bekend, gaf de bond destijds aan. Dat is ook logisch, omdat op vrijdagavond spelen grote organisatorische problemen geeft,” doelt de directeur op Koningsnacht.
 
“De politie geeft aan dat het bijna onmogelijk is om die wedstrijd in de avond te spelen,” vervolgt Ostendorp. “Ergens is gesuggereerd om de wedstrijd overdag te spelen. Ook dat geeft organisatorische vraagstukken, maar buiten dat: veel supporters van ons zitten op school of op hun werk. Als we een serieuze competitie willen zijn, moeten we niet overdag op een doordeweekse dag voetballen.”

Kortom, er is weer gedoe over het speelschema. Gelukkig is de reden voor het gedoe prettig, namelijk het Europese succes van Ajax. We zijn benieuwd waar alle partijen uiteindelijk op uitkomen, als het gaat om de wedstrijd tussen Superboeren en Ajax. Een oplossing is er vooralsnog niet.

Wordt ongetwijfeld snel vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >