Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Buitenlandse media over Ajax: ‘Einfach eine geile truppe’

Wij zijn nog altijd flink onder de indruk van het hoge niveau dat Ajax bij vlagen wist aan te tikken tegen Juventus (1-1). Daarin zijn we niet alleen. Ook buiten de landsgrenzen komen media superlatieven tekort om dit Ajax te omschrijven.

11 april 2019 - 14:59
geile-gruppe-1200
‘Einfach eine geile truppe’ © Ajax Images

In Italië schrijft sportkrant Gazetta dello Sport onder de indruk te zijn van Ajax, al prijst het ook de degelijkheid en zorgvuldigheid van Ronaldo en consorten. “Het jonge Ajax maakte wederom indruk met hun kwaliteit, intensiteit en spelers als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.” Ook het razende tempo waarin de Ajacieden over het veld raasden werd door de Italiaanse krant geroemd.

Onze buren uit Duitsland schreven ook aardige dingen op. Neem een journalist van Bild die Ajax omschrijft als ‘einfach eine geile truppe, die bock hat zu zocken, die immer ofensiv denkt’. Het betekent iets als dat Ajax een fijne groep spelers is, die altijd offensief denkt. Ongeacht de opponent. “Juventus zal gewaarschuwd zijn, zeker als je weet wat er met Real Madrid gebeurde na een 2-1-zege in Amsterdam,” schrijft Bild verder.

Bij het Belgische Sporza stelt men dat Ajax mag blijven dromen van de halve finales, zeker na de treffer van David Neres. “Het was het startsein voor een tweede helft met eenrichtingsverkeer. Ajax domineerde en Juventus kon niet een kans meer in elkaar knutselen.”

Het Franse L’Equipe spreekt over een adembenemende wedstrijd van Ajax. “Ondanks de brede overheersing gedurende de wedstrijd werd het slechts 1-1. Ajax slaagde er niet in om te winnen, maar bouwden verder aan hun groeiende Europese reputatie.”

Bij de The Telegraph in Engeland kwamen journalisten ook tot fraaie teksten. De Britse krant uit zich uitermate complimentvol. ”Manisch, soms chaotisch met alles in de hoogste versnelling,” zo wordt het spel van Ajax getypeerd. “Ajax gooide voor eigen publiek alle remmen los, nadat de ploeg tegen Real Madrid ook al zo veel indruk had gemaakt.”

In Spanje wordt Ajax nog altijd gezien als de beul die Real Madrid uit het miljoenenbal kegelde. “Alleen Cristiano Ronaldo was in staat om Ajax te stoppen,” weet Marca. “Dit Ajax doet denken aan het elftal dat in 1995 de Champions League won. Dit was wederom een fantastisch optreden van een elftal met zo veel potentie.”

Wij zijn benieuwd hoe de buitenlandse media na de return in Turijn schrijven over Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >