Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blije Ten Hag vergelijkt dit Ajax met een goede wijnoogst

Wij gaan na de 1-2 tegen Juventus nooit meer slapen, zo namen we ons voor. Maar hoe zou Erik ten Hag vannacht in zijn hotelbed hebben gelegen? We gokken dat de trainer met kleine oogjes in het vliegtuig stapt.

17 april 2019 - 09:07
ten-hag-juve-1200
Hoe zou Ten Hag geslapen hebben? © Pro Shots

Ten Hag heeft Ajax naar de halve finales van de Champions League gebracht en dat is ongekend. Graz, Luik, Kiev, München, Lissabon, Athene, Madrid en Turijn. Overal waar het Ajax van de coach kwam, maakte het indruk.

In het prachtige stadion van Juventus stegen de mannen van Ten Hag wederom boven zichzelf uit. Op weer een treetje hoger lukte het de ploeg om de thuisploeg in de tweede helft te overrompelen. De trainer is logischerwijs een trots man.

“Een geweldige avond. We schakelden wederom een topfavoriet uit. Deze ploeg groeit en groeit. We weten telkens weer onze grenzen te verleggen,” sprak een glunderende Ten Hag in de catacomben van het Allianz Stadion.

En de trainer kan vooruitkijken naar nog een rondje. En wat voor eentje. De halve finale tegen Tottenham Hotspur of Manchester City. “We kijken ernaar uit. Dit is genieten. We moesten in het begin een Juve-storm overleven. Er ontstond een intens gevecht, met weinig goed voetbal. We kwamen moeilijk onder de druk uit, maar lieten ook bijna niks toe.”

De thee smaakte echter goed in de kleedkamer, want hoe Ajax uit de kleedkamer kwam was ongelooflijk. Ajax ging doen waar het zo goed in kan zijn: de tegenstander van kastje naar de muur spelen. Niks achterover hangen na de voorsprong, maar nog meer willen.

"We domineerden de tweede helft volledig,” zag Ten Hag. “Juventus moest achter ons aanlopen. Toch moet ik een kritische noot plaatsen: we moeten meer rendement uit onze kansen halen. Maar ik ben blij en trots op mijn team."

Daar heeft de trainer een punt, want Ajax had Juve nog veel meer pijn kunnen doen als het wat minder slordig was omgesprongen met de gecreëerde kansen. Niemand die er nu nog om maalt, maar de trainer praat geen onzin.

Voor nu past echter vooral trots. Grote trots. Ten Hag: "We staan weer op de kaart. Het is heel lang kommer en kwel geweest. Je ziet dat het Nederlandse voetbal nu aan het terugkeren is. Het zijn golfbewegingen.”

De trainer komt daarna met een fraaie vergelijking: “Nederland is een klein land. Het is net als met een wijnoogst. Er zit altijd weleens een mindere oogst tussen. Nu is er veel talent en als je daar een team van smeedt, dan kan je heel ver komen.”

Hoe ver? Wij zijn inmiddels heel nieuwsgierig waar dit allemaal eindigt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >