Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Alderweireld op zijn hoede: 'Ik verwacht geen makkie tegen Ajax'

Een mooier affiche bestaat er niet! Als Ajax dan toch zonodig de halve finales van de Champions League 'moet' halen, maak er dan maar gelijk een tweestrijd met Tottenham Hotspur van. Het wordt een soort reünie en er gaan Ajacieden de finale halen... De vraag is slechts of ze ook het Ajaxshirt dragen, nietwaar Toby Alderweireld?

18 april 2019 - 14:01
tobymakkiecar
Ajax maakt gekke dingen mee, maar bij Spurs was het knotsgek! © Pro Shots

Het avontuur van Ajax in de Champions League grenst aan het ongelooflijke, maar wat er woensdag allemaal gebeurde in Manchester viel ook met geen pen te beschrijven. City won met 4-3 van Spurs en dacht diep in de blessuretijd zelfs de broodnodige 5-3 te maken, maar de VAR besliste anders. Buitenspel.

En zo haalde niet favoriet City, maar underdog Spurs de laatste vier. Het werd ineens heel stil in het Etihad Stadium... De ontwikkelingen werden juist met grote vreugde begroet door Ajaxsupporters, want Spurs was de gedroomde tegenstander onderweg naar de finale. De ploeg van Erik ten Hag neemt het straks op tegen een kwartet oud-Ajacieden.

“Het was ongelooflijk, ik kon op het veld echt niet bevatten wat er allemaal gebeurde om mij heen. Dat gold voor de andere spelers trouwens net zo goed, denk ik. De neutrale supporter moet hiervan gesmuld hebben, het was een prachtige avond,” reageerde een dolblije Alderweireld in eerste instantie op het succes van Spurs.

Het succes van Spurs staat natuurlijk voorop als je in Londen voetbalt, maar de koppeling met Ajax is werkelijk waar fantastisch, voor de Belg evenzeer. “Het is ergens wel goed voor ons, want ook al was City op dit moment misschien wel dé te kloppen ploeg, we denken heus niet: het is Ajax maar.”

Nee, Alderweireld is goed op de hoogte van het prachtige voetbal dat zijn oude club op de mat legt. “Ajax speelt ongelooflijk voetbal. We weten dat Ajax ook over een topploeg beschikt, iets wat Real Madrid, Juventus en Bayern München al hebben kunnen ervaren. Ajax wordt onze volgende uitdaging, maar nu mogen we eventjes trots zijn op onszelf.”

Alderweirelds trainer houdt er alvast rekening mee dat het tweeluik tussen Spurs en Ajax zomaar eens net zo doelpuntrijk kan gaan verlopen. “Voetbal is onvoorspelbaar, maar als je kijkt naar de manier waarop Ajax speelt, beloven het open, aanvallende en spannende confrontaties te worden. Ik denk dat het twee fantastische wedstrijden worden,” aldus Mauricio Pochettino.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >