Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxsupporters krijgen hun zin: tegen Spurs in halve finale!

Z'n 80 tot 90 procent van de Ajaxsupporters hoopten op Tottenham Hotspur als tegenstander in de halve finales van de Champions League. En die overgrote meerderheid krijgt zijn zin! Spurs verloor de return weliswaar met 4-3, van Manchester City, maar dankzij de met 1-0 gewonnen return tellen de uitgoals dubbel.

17 april 2019 - 22:56
tegenstanderslaatsteviercar
Ajax kende een spannende return, maar City - Spurs mag er ook zijn. Pfoe! © Pro Shots

Het werd een knotsgekke avond in het Etihad Stadium, waar al binnen 21 minuten vijf keer (!) werd gescoord. Net als tijdens de return tegen Juventus (1-2) leefden de Ajaxsupporters tussen hoop en vrees, al was het dit keer lekker rustig onderuitgezakt in plaats van vol spanning en stress.

De uitkomst van de meeslepende tweestrijd werd pas bij het laatste fluitsignaal duidelijk: Spurs door! En dus treedt Ajax binnenkort aan tegen een elftal vol oud-Ajacieden. Hebben jullie even? Ajax staat straks tegenover Toby Alderweireld, Christian Eriksen, Davinson Sánchez en Jan Vertonghen. Ongelooflijk, nietwaar?!

De huidige Ajacieden en de oud-Ajacieden nemen het tegen elkaar op met als inzet een plek in de finale van de Champions League. Wie had dat ooit durven dromen?! Eindelijk spelen Ajax en Spurs tegen elkaar en dan staat er een finaleplaats op het spel, ongelooflijk!

Ajax treedt dinsdag 30 april eerst aan in het Tottenham Hotspur Stadium, dat pas recent is geopend. De capaciteit van het gloednieuwe stadion in Londen bedraagt 62.062 en als je er dan een rekensommetje op loslaat, komt dit neer op plaats voor ruim 3000 Ajacieden in het uitvak.

De return in de Johan Cruijff Arena wordt vervolgens 8 mei gespeeld. Er volgde pas definitief uitsluitsel over de exacte speeldag toen de Uefa dit bekendmaakte, maar het kan best zijn dat er al sprake was van overleg tussen de KNVB en de Europese voetbalbond gezien het drukke programma voor Ajax.

De informatie over de kaartverkoop is al wat langer definitief. Als je in het bezit bent van een seizoenkaart, krijg je vanaf woensdag 24 april drie dagen lang de tijd om een kaartje voor Ajax - Spurs te kopen. De vanafprijs van kaartjes bedraagt 58 euro. Dat is zeer netjes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >