Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen steelt belangrijke overwinning op bezoek bij PSV

Ajax Vrouwen heeft vrijdag uitstekende zaken gedaan in de eredivisie. De ploeg van trainer Benno Nihom won behoorlijk onterecht met 0-1 van het concurrent PSV en maakte de kampioensrace nog spannender. De verschillen aan kop zijn klein en ook FC Twente is zeker nog niet uitgeschakeld.

20 april 2019 - 09:10
psvajavrouwencar
Dankzij Bakker blijft Ajax Vrouwen in de race voor de titel. © Pro Shots

Na een belabberde start van de competitie kwam Ajax Vrouwen steeds beter op stoom, maar juist toen je dacht aan doordrukken, liet de ploeg toch weer wat steekjes vallen. Als gevolg daarvan staan de bespeelsters van De Toekomst nog altijd niet officieel bovenaan.

Dat is dus (nog) niet het geval, als je kijkt naar aantal verliespunten, maar het doen van goede zaken kun je Ajax Vrouwen niet ontzeggen. PSV was er veel, zo niet alles, aan gelegen om afstand te nemen van de Amsterdames, maar kwam bedrogen uit. Dit wil niet zeggen dat het niet werd geprobeerd.

Het achteraf winnende doelpunt werd gemaakt door Eshly Bakker, in de achttiende minuut. De aanvalster volleerde de bal op aangeven van Lucie Akkerman in het doel nadat een vrije trap van Kika van Es was doorgekopt: 0-1 en Ajax Vrouwen zat op rozen!

Ellen Janssen raakte vrij vroeg in de tweede helft nog de lat, maar daarna werd het een kwestie van overleven. PSV zou zeer zijn geholpen door een gelijkmaker en zette alles op alles om langszij te komen. Nihom reageerde door met Liza van der Most een extra verdedigster binnen de lijnen te brengen.

Dit veranderde het spelbeeld natuurlijk niet, maar het maakte het voor Ajax Vrouwen gemakkelijker om de rijen gesloten te houden. Toch moest Soraya Verhoeve nog een bal weghalen van de doellijn, waarmee de overwinning werd veiliggesteld!

Dankzij de onwijs belangrijke driepunter vinden we Ajax Vrouwen terug op de eerste positie, maar van het koploperschap is officieel geen sprake. Ajax Vrouwen heeft twee punten meer dan Twente en drie meer dan PSV, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. De verschillen zijn zeer klein, ook als je naar het doelsaldo kijkt.

Om het helemaal boeiend te maken staan er in het staartje van de competitie nog zeer interessante wedstrijden op het programma. Denk aan PSV - Twente en Twente - Ajax Vrouwen om het seizoen mee af te sluiten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >