Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen plaatst zich na verlenging voor bekerfinale

Ajax Vrouwen heeft zich vrijdagavond ten koste van FC Twente geplaatst voor de KNVB-bekerfinale. De dames knokten zich in eigen huis knap terug na een 2-0 achterstand. Linda Bakker maakte in de verlenging het winnende doelpunt.

13 april 2019 - 10:09
AjaxVrouwenTwenteBeker
Lukt het de dames om de dennenappel voor de derde keer op rij te prolongeren? © Pro Shots

Het begint vaste prik te worden dat Ajax Vrouwen zich kwalificeert voor de bekerfinale. Het is namelijk al de zesde keer op rij dat de dames zich mogen opmaken voor de strijd om de dennenappel. De ploeg van Benno Nihom stapte de vorige twee edities met de hoofdprijs van het veld en mag tegen PEC Zwolle proberen dat kunstje te herhalen.

Toch leek het er gedurende de halve eindstrijd tegen Twente niet op dat Ajax Vrouwen de finale zou halen. De krachtsverhoudingen waren in de eerste helft in balans, maar de Tukkers sloegen na de thee twee keer toe. Een kwartier voor het eindsignaal keek de thuisploeg tegen een 2-0 achterstand aan.

Ellen Jansen zorgde in de slotfase voor nieuwe spanning in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken. Niet veel later wist Bakker de Amsterdames op gelijke hoogte te schieten en zo werd de verlenging een feit.

Ajax Vrouwen was in de verlenging de betere partij, maar wist in het eerste gedeelte niet het net te vinden. Bakker zorgde er echter voor dat het niet op penalty’s aankwam. De aanvalster nam het doel van Twente onder vuur en schoot haar ploeg op die manier naar de finale.

Ajax Vrouwen mag door de overwinning op Twente de plek als bekerwinnaar verdedigen tegen PEC Zwolle. De finale wordt op zaterdag 11 mei om 20.00 uur gespeeld op Woudestein. Als er wordt gewonnen, is het de vierde keer dat de beker mee teruggaat naar De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >