Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen buigt hoofd in race om kampioenschap

Het is Ajax Vrouwen niet gelukt om de landstitel te prolongeren. Die conclusie restte vrijdag na een 1-1-gelijkspel tegen ADO Den Haag. Hoe spannend de eredivisie ook was, viel de beslissing al in de voorlaatste speelronde. De schaal gaat weer richting Enschede, naar FC Twente.

28 april 2019 - 19:44
vrouwenverlorencar
Ajax Vrouwen kan niet voorkomen dat Twente de schaal terug heeft. © Pro Shots

Het was juist de bedoeling dat Ajax Vrouwen vrijdag goede zaken zou doen. Door zelf te winnen van ADO zou het alles in eigen hand houden, wat de uitslag bij PSV - Twente ook werd. Helaas lukte het al niet om aan die eerste opdracht te voldoen. Het bleef 1-1.

ADO sloeg al snel – na acht minuten – toe en ook al kwam Ajax Vrouwen via Eshly Bakker vanaf de strafschopstip alweer snel op gelijke hoogte, meer zat er niet in... Er waren wel kansen. Zo ging Bakker zelfs om de keepster heen, maar was de hoek te moeilijk en ook Ellen Jansen slaagde er niet in om te scoren.

De tijd begon langzaam te dringen en er kwamen eerst nog positieve berichten door uit Eindhoven, maar na de 2-3 van Twente zo'n tien minuten voor tijd, werd de klok alsnog de grootste vijand. Ajax Vrouwen probeerde iets te forceren, maar ADO was met een bal tegen de lat nog het dichtst bij een doelpunt.

Het wilde niet, het lukte niet... en daarmee waren de kansen op een nieuw kampioenschap verkeken. Twente nam een voorsprong van 3,5 punt en is niet meer te achterhalen. Dat halve punt is verklaard door het naar boven afronden van het totaal van Ajax Vrouwen. Hoe dan ook, het duel tussen Twente en Ajax Vrouwen doet er volgende week niet meer toe.

Wat er nog zeker wel toe doet, is de KNVB-bekerfinale. Ajax Vrouwen stond sinds haar oprichting in 2014 altijd in de bekerfinale. Drie van de vijf keer werd gewonnen. Dit keer is PEC Zwolle de tegenstander. De finale wordt zaterdag 11 mei gespeeld in het stadion van Excelsior.

https://twitter.com/Eredivisievr/status/1121861353013239808

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >