Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax simpel langs Willem II en deze zaken vielen op

Ajax heeft in Tilburg geen steek laten vallen in de titeljacht. De Amsterdammers versloegen Willem II met 4-1 en deze zeven zaken vielen ons zoal op.

06 april 2019 - 20:22
Ajax_verslag_fulltime1200_800
Intense vreugde bij De Jong na de fraaie Amsterdamse openingstreffer. © Pro Shots

Ten Hag begint met een CL-opstelling
Waar Ajax tegen FC Emmen nog begon met Klaas Jan Huntelaar als spits, koos Erik ten Hag in Tilburg voor Dusan Tadic als centrale aanvaller. Daarnaast ruimde de trainer in de generale voor de kraker tegen Juventus een basisplaats in voor Hakim Ziyech, die in Emmen op de bank mocht blijven. De derde en laatste mutatie ten opzichte van het duel in Emmen vond plaats op de rechtsbackpositie. Joël Veltman kreeg de voorkeur boven Rasmus Kristensen.

Efficiënte en fraaie openingstreffer
Ajax en Willem II speelden vanaf het eerste fluitsignaal beiden op de aanval. Waar de eerste twee kansen voor de thuisploeg waren, toonde Ajax zich in Tilburg uiterst efficiënt bij de eerste fraai opgezette aanval. Dusan Tadic wipte de bal behendig over twee verdedigers, waardoor de doorgelopen Frenkie de Jong de bal in een soepele beweging kon breedleggen op de inkomende Donny van de Beek. De middenvelder schoot de bal overtuigend achter doelman Wellenreuther en maakte daarmee alweer zijn achtste competitietreffer.

Onana geklopt vanaf de stip
Na een klein half uur spelen kreeg Andre Onana de gelijkmaker om zijn oren. Die kwam van de voeten van aanvaller Alexander Izak. Hij verschalkte de doelman vanaf de stip, nadat Daley Blind in het strafschopgebied op de voet van Marios Vrousai stond.

‘ED’ maakt alweer zijn tiende
Ajax’ tweede treffer kwam vlak voor rust van de voet van Willem II-verdediger Freek Heerkens. Dat betekende alweer het tiende eigen doelpunt van een tegenstander in een wedstrijd tegen Ajax. Kijkend naar de Amsterdamse topscorerslijst dan nestelt ‘eigen doelpunt’ zich daar achter Dusan Tadic (20), Hakim Ziyech (15) en Klaas Jan Huntelaar (11).

Feesten met Veltman
In aanloop naar de kraker tegen Juventus keken we in Emmen en Tilburg natuurlijk met extra aandacht naar Rasmus Kristensen en Joël Veltman. Waar de Deen in aanvallend opzicht wellicht iets beter is dan Veltman, liet laatstgenoemde over de afgelopen twee duels toch de beste indruk achter. Dat Veltman zijn basisplaats in Tilburg opluisterde met de belangrijke 3-1 en zijn eerste treffer van dit seizoen maakte de feestvreugde met zijn ploeggenoten er niet bepaald minder om.

Hakim maakt de honderdste
Hoewel er nog vijf wedstrijden gespeeld worden in de eredivisie staat de Ajaxteller inmiddels op honderd (!) doelpunten. Hakim Ziyech zette zijn naam achter deze toch wel speciale treffer. De Marokkaan haalde vanaf de rand van het strafschopgebied ongenadig hard uit en liet doelman Wellenreuther daarbij volstrekt kansloos. Ziyech scoorde overigens op aangeven van Dusan Tadic, die dit seizoen al bij dertig van die honderd treffers betrokken was.

Dankbaarheid naar Frenkie
Frenkie de Jong maakte tien minuten voor tijd plaats voor Daley Sinkgraven. De oud-speler van de Tricolores kreeg een respectvol en dankbaar applaus van de Tilburgse fans in het Koning Willem II Stadion. De Ajacied waardeerde het respect met een applaus voor het thuispubliek.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >