Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax pakt koppositie in Emmen en dit viel ons op

Ajax heeft door een 5-2-zege bij FC Emmen de koppositie in de eredivisie overgenomen van PSV. Deze zes zaken vielen ons op.

03 april 2019 - 22:36
Emmen_Ajax_verslag_finito
Huntelaar viert zijn honderdste eredivisietreffer voor Ajax met het uitvak. © Pro Shots

Ten Hag sleutelt op drie posities
Ajax begon tegen FC Emmen met drie wijzigingen in de opstelling. Rasmus Kristensen hield Joël Veltman op de bank en verving op de rechtsbackpositie de geschorste Noussair Mazraoui. Voorin mocht Klaas Jan Huntelaar voor het eerst sinds twee maanden (Heracles-uit) weer eens in de spitspositie beginnen. Dusan Tadic begon daardoor op links en David Neres kreeg de voorkeur boven Hakim Ziyech, die terugkomt van een spierblessure en met het oog op het drukke programma rust kreeg.

Spandoeken voor Scherpen
Buiten de lijnen ging er veel aandacht uit naar doelman Kjell Scherpen. Zo uitte een deel van het uitvak zijn onvrede over de lange talentvolle doelman die in de interesse van Ajax staat, terwijl het Emmer thuispubliek hem juist een hart onder de riem stak met liedjes en eveneens een spandoek.  

Ajax beslist het al voor rust
De Ajacieden speelden een redelijke eerste helft. Ajax domineerde zonder daarbij veel kansen weg te geven. Ajax’ grootste opponent was de bij vlagen aanwezige eigen slordigheid en nonchalance. Aan Amsterdamse zijde behoorde Donny van de Beek voor rust tot een van de beste Ajacieden. De middenvelder opende al vroeg in de wedstrijd de score op aangeven van Huntelaar.

Van de Beek kreeg alle tijd om aan te leggen en verschalkte doelman Scherpen met een harde schuiver. Vlak voor rust reageerde Daley Blind het meest alert op een vrije trap van Lasse Schöne en schoot de bal zeer fraai achter doelman Scherpen. Gezien de gebrekkige weerstand van de thuisploeg was de wedstrijd daarmee eigenlijk al gespeeld.

Honderd voor Huntelaar
Ajax kwam na de thee voortvarend uit de startblokken. Na een uur spelen had de ploeg de stand al opgeschroefd naar 0-5, via treffers van Neres, Huntelaar en Nick Kuipers (eigen doelpunt). Of was het toch David Neres? Ajax’ vierde, van Huntelaar, betekende bovendien de honderdste eredivisietreffer van de aanvaller in het Ajaxshirt.   

Tagliafico laat Emmen juichen
Nico Tagliafico behoorde tot een van de mindere Ajacieden op het kunstgras in De Oude Meerdijk. De Argentijn kreeg de lachers bovendien op zijn hand toen hij vlak na de 0-5 veel te hard terugspeelde op Andre Onana. Omdat de doelman bovendien laat reageerde en naast zijn doel stond, was hij te laat om de bal voor de doellijn te keren, waardoor FC Emmen op uiterst curieuze wijze aan zijn eerste treffer kwam.

Ten Hag wisselt uit luxe
Een kwartier voor tijd was Erik ten Hag al door zijn wissels heen. Daley Blind, Lasse Schöne en Dusan Tadic werden voortijdig naar de kant gehaald voor respectievelijk Joël Veltman, Kasper Dolberg en Noa Lang. Matthijs de Ligt ging daardoor links centraal spelen, terwijl Veltman rechts vanuit het centrum speelde. Tot een slotsprintje van de Ajacieden resulteerde dat niet. De Ajacieden deden het na de vijfde treffer sowieso al rustiger aan. Het slotakkoord was dan ook voor de thuisploeg: Jafar Arias krulde de bal langs Onana en schoot daarmee de eindstand van een vermakelijke voetbalavond op het scorebord. Noa Lang kreeg nog een fijne kans, maar zijn wippertje werd op de doellijn gekeerd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >