Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 17: Op scherp

De titelstrijd, het naderende tweeluik met Juventus in de Champions League én de bekerfinale tegen Willem II. De propvolle speelkalender vergt in de slotfase van het seizoen volledige scherpte van de spelers. Je leest er alles over in de nieuwe krant, die vrijdag op de mat van onze leden valt.

04 april 2019 - 16:58
cover-12001
De volle speelkalender vereist volledige scherpte van de hongerige Ajacieden. © Ajax Life

Hoewel het elftal van Erik ten Hag vanzelfsprekend van wedstrijd naar wedstrijd toeleeft, blikken we in deze zeventiende editie van Ajax Life uitgebreid vooruit op de kraker tegen Juventus. Dat doen we met Zdenek Grygera, die zowel het shirt van Ajax als de Italiaans kampioen droeg.

De oud-verdediger heeft advies voor Matthijs de Ligt, blikt terug op zijn periodes in Amsterdam en Turijn en geeft – net als Sunday Oliseh, Maxwell en Jari Litmanen – zijn prognose op de dubbele krachtmeting.

Uiteraard hebben we een uitgebreid interview met een van de eerste elftalspelers. In dit nummer is dat Donny van de Beek, die kritisch zijn eigen seizoen evalueert en zijn ambities met Ajax niet onder stoelen of banken schuift. “Het lijkt me verschrikkelijk om Ajax te verlaten zonder kampioen te zijn geworden.”

In aanloop naar de tiende editie van de Future Cup blikken we terug op de eerdere edities van het prestigieuze jeugdtoernooi op De Toekomst. Welke huidige internationale topspelers maakten tevens hun meters als talentvolle deelnemer van het toernooi?

Het leverde een mooi lijstje op. Ben je als liefhebber benieuwd naar de sterren van de toekomst? Dan kun je in het paasweekend van 20, 21 en 22 april je hart ophalen.

In onze historische rubriek Onder de Loep gaan we terug naar het seizoen 1998/1999, waarin niet alleen Danny Blind en Jari Litmanen emotioneel afscheid namen van Ajax. In hun kielzog wist Edwin van der Sar namelijk ook al dat hij aan zijn laatste weken in Amsterdam bezig was. Hij zou Ajax verruilen voor…. Juventus. Een keuze die trouwens niet al te best uitpakte.

Juventus keert ook terug in onze rubriek Tweede Huid. Daarin schrijft David Endt over het fraaie rode finaleshirt dat Barry Hulshoff in de EC I- finale van 1973 tegen Juventus droeg. In tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten ruilde de verdediger het tricot niet, maar in wiens verzameling het heilige en unieke shirt nu verblijft, is een raadsel.

Onze krant (volgend jaar magazine) wordt alleen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is dus niet te koop in de winkel. Wil jij hem wél ontvangen? Sluit je dan snel aan! Tot einde seizoen word je al lid voor een tientje.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >