Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft geen vraagprijs voor Tagliafico omdat het niet wil verkopen

Het spel rond Nico Tagliafico is langzaam op de wagen. Dit weten we door zijn zaakwaarnemer. De agent van de linksachter staat de laatste tijd regelmatig in de Argentijnse krant omdat Tagliafico zich in de kijker heeft gespeeld. De laatste update is een hoopvolle: Ajax wil niet verkopen.

19 april 2019 - 16:26
nicovraagcar
Aan belangstelling voor Tagliafico geen gebrek... © Pro Shots

De carrière van Tagliafico zit sinds zijn overgang bij Ajax in een stroomversnelling. Hij keerde na een mislukt avontuur bij Real Murcia terug naar Argentinië, maar verdiende een transfer naar Ajax en eenmaal in Amsterdam kan het niet op: basisspeler, international, aanvoerder, WK, Champions League.

Dit wekt natuurlijk als vanzelf belangstelling op bij de grote, luie Europese clubs. Het leuke voor Ajax is echter dat Tagliafico pas anderhalf jaar het rood-witte shirt draagt en een contract heeft tot de zomer van 2022. Ajax kan hoog in de boom gaan zitten qua vraagprijs, maar is dat helemaal niet van plan.

“Ajax heeft geen vraagprijs bepaald voor Tagliafico. De club is niet van plan om hem te verkopen. We gaan zien hoe dit standpunt zich de komende tijd ontwikkelt,” stelt Ricardo Schlieper in gesprek met FcInterNews. Je kunt wel raden waarom de Italianen hebben gebeld: Internazionale flirt met de linksback.

“De Italiaanse tak van ons kantoor is in handen van één van mijn partners, maar ik weet wel dat Tagliafico altijd interessant is gevonden door clubs uit de Serie A. We moeten het juiste moment nog bepalen voor een transfer, het is een kwestie van afwachten wat er gebeurt.”

Schlieper heeft het idee in een luxepositie te verkeren omdat Tagliafico het onwijs goed doet bij Ajax en dankzij goede optredens in de Champions League veel schijnwerpers op zich weet gericht. “Nico is een gevestigde naam binnen het elftal van Ajax en het Argentijnse elftal. Iedereen kijkt naar Ajax, dat de grote verrassing is. Ik snap heel goed dat clubs erover nadenken Nico te kopen.”

Marc Overmars liet eens te meer optekenen dat Ajax niet van plan is om een kofferbakverkoop te organiseren. De club is juist van plan om zo veel mogelijk dragende spelers ook volgend seizoen gewoon weer op te stellen. Het lijkt erop dat Tagliafico op dit lijstje dragende spelers staat.

Desondanks is Ajax natuurlijk wel op de hoogte van de gevaren op de linksbackpositie. Want stel je voor dat de 26-jarige Tagliafico wordt weggelokt... Er is de verdediger een aanbieding gedaan om zijn contract open te breken, te verlengen en op te waarderen, maar daar ging kamp-Tagliafico nog niet op in.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >