Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aanvullende informatie kaartverkoop KNVB-bekerfinale

Een dag voor de start van de verkoop zijn ook de aanvullende voorwaarden rondom de KNVB-bekerfinale bekend geworden. We wisten al dat er 15.000 Ajacieden welkom zijn in De Kuip, we weten nu ook dat een kaartje 49,50 euro kost. Ook is er iets meer duidelijkheid over vervoer.

16 april 2019 - 13:21
zeventienkcar1
Als je erbij bent in De Kuip, maken we er dan een feestje van?! © Ajax Images

Het is alweer een tijdje geleden dat Ajax zich via een 0-3-overwinning op Feyenoord plaatste voor de finale in het stadion van de grote rivaal en we kunnen ons nu echt gaan opmaken voor dat tripje, want het is deze week volop zaak om voorbereidingen te treffen.

De kaartverkoop start woensdag voor Ajacieden die een uitkaart hebben, daarna zijn de houders van een seizoenkaart aan de beurt en vervolgens SV Ajax-leden. Het lijkt erop dat de animo groot is en daardoor kan het qua verkoop wel eens hard gaan. Je moet deze week dus de loterij winnen.

Je kunt alleen een kaartje kopen als uitkaart, seizoenkaart of clubcard op jouw eigen naam staan. Ben je in bezit van meerdere seizoenkaarten? Dan kun je één kaartje kopen. Bezoek jij Ajax op een seizoenkaart van een bedrijf? Ook dan is het niet mogelijk om Ajax zondag 5 mei (aftrap 18.00 uur) tegen Willem II te ondersteunen.

We zijn nu dus ook bekend met de prijs van een kaartje: 49,50 euro. Deze prijs betreft zowel het kaartje als verplicht vervoer richting De Kuip. Er vertrekken rondom de Johan Cruijff Arena op de finaledag zowel bussen als treinen. Pas bij het inloggen in de Ticketshop kun je zien voor welke wijze van vervoer je in aanmerking komt, zo lezen we op het digitale thuis van Ajax.

De club meldt dat er bij het organiseren van de bekerfinale afspraken zijn gemaakt over het vervoer van verschillende groepen Ajacieden, maar het is ons niet geheel duidelijk hoe dit precies in elkaar steekt. Feit is dat je in de Ticketshop kunt zien of je per bus of trein mag afreizen en dat je moet vertrekken bij de JC Arena. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van alternatieve opstapplaatsen.

De bussen gaan rijden in clusters en de instaptijd voor het eerste cluster is bekend: 12.45 uur. De instaptijd voor de eerste trein bedraagt 12.00 uur. Als het eerste cluster eenmaal onderweg is, volgt er meer. Als je een kaartje hebt gekocht, krijg je enkel toegang tot het cluster dat op je kaartje staat weergegeven. Het is niet mogelijk om te wisselen.

Dit alles maakt het een beetje ingewikkeld, al helemaal als je met meerdere Ajacieden tegelijk wilt reizen. Grote kans dat je dat wilt, vrijwel niemand gaat rond de bekerfinale in zijn eentje op pad. Ajax raadt aan om zo dicht mogelijk op elkaar je losse kaartjes te kopen, zodat je de meeste kans maakt om samen in hetzelfde cluster te worden ingedeeld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >