Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

34ste minuut van Juve - Ajax blijft VDBeek voor altijd bij

Er gebeurden veel bijzondere dingen tijdens Juventus - Ajax (1-2), maar de 34ste minuut was zeker weten de meest emotionele van de wedstrijd. En al helemaal voor Donny van de Beek. Het kind van de club maakte de gelijkmaker en zijn gedachten gingen vrijwel direct uit naar vriend Appie Nouri.

17 april 2019 - 11:23
donny34juvajacar
Donny keek naar het scorebord en wist toen: dit was geen toeval. © Pro Shots

“Deze 34ste minuut vergeet ik nooit meer. Het was een heel mooi moment,” aldus Van de Beek tegenover onder meer Ajax Life. “Ik juichte en keek naar boven. Toen zag ik op het scorebord minuut 34 staan. Dat kon geen toeval zijn. Dit was echt wel bijzonder, zeker weten.”

De VAR besloot het doelpunt te checken omdat er een luchtje van buitenspel aan hing, maar de Ajacieden maakte zich geen enkele zorgen. “Ik wist het gelijk: geen buitenspel. Het was gewoon een doelpunt, ik voelde het zelf ook. Ik stapte precies op het goede moment.”

“De 1-1 voelde voor Juventus al een beetje als de genadeklap. Als je zo snel terugkomt van een achterstand, deel je echt een tik uit. Wij wisten: ook al wordt het 2-1, we hebben aan één goaltje genoeg. Wij wilden ook door, maar voor Juve was het anders. Zij moesten. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt.”

Van de Beek had een klein kwartiertje eerder ook al kunnen scoren, maar zoals zo vaak dit seizoen kon hij een kans niet verzilveren. Donny had een gooi naar de topscorerstitel van de Champions League kunnen doen, maar krijgt nu juist steeds te horden dat hij eens moet gaan scoren...

“Ik was een beetje geprikkeld, moet ik zeggen, omdat iedereen steeds maar tegen me zegt dat ik die kansen eens moet afmaken,” vervolgde Van de Beek. “Ik dacht nu echt: rustig blijven en gewoon de bal in de hoek plaatsen. We creëren altijd kansen. Je hoeft alleen maar te hopen dat-ie binnen valt.”

Je kunt een kans missen, Ajax liet na rust flink wat mogelijkheden onbenut, maar het ging er vooral om niet te verzaken. Donny vond de vechtlust bij zijn ploeggenoten binnen de lijnen van het Allianz Stadium geweldig om te zien. Er sloop geen onzekerheid in de ploeg, niets, Ajax bleef doen waar het goed in is: lekker voetballen en mooie combinaties uitvoeren.

“We werden niet onzeker van het missen van kansen. We zijn een team, iedereen feest samen en ook jongens die net buiten de boot vallen, gaan los. Als je iets wilt bereiken, moet je het met z'n allen doen. We hebben er ook echt samen voor geknokt. Ook als je 1-4 wint, was het niet gek geweest. Het is vrij bijzonder dat je zoiets kunt zeggen over een wedstrijd tegen Juventus.”

Het is nog steeds behoorlijk bizar om te beseffen dat Ajax in de tweede helft favoriet Juventus op een hoop speelde, maar daardoor ga je jezelf ook de vraag stellen: waar stopt dit, kan Ajax zelf de Champions League misschien winnen? “Jawel, natuurlijk,” antwoordde Donny.

“Je moet erin geloven dat je dit toernooi kunt winnen, want als je er niet in gelooft, wordt het sowieso een moeilijk verhaal. We hebben al twee van de beste teams verslagen en staan nu in de halve finales. Ik dacht na de winst op Real Madrid al dat alles mogelijk was en nu zitten we bij de laatste vier. Waarom niet?”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >