Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Varkentje wassen?!

Er is iets geks aan de hand in aanloop naar de return. Het seizoen van Real Madrid dreigt compleet in duigen te vallen. De ploeg staat op de rand van de afgrond, kopt El Mundo Deportivo zelfs op zijn portada. Dat zijn grote woorden. Maar die klinken andersom ook. Alsof je het Wonder van Madrid kunt voorspellen.

05 maart 2019 - 11:52
blogjerealwedstrijddagcar

Wie de voorbeschouwingen leest, kan de indruk krijgen dat Real Madrid en Feyenoord door de war worden gehaald. Ja, Feyenoord kreeg van Ajax het laatste zetje richting de afgrond. Of zelfs drie laatste duwtjes. Maar dat staat in de sterren geschreven. Dat gebeurt zo vaak. De laatste tik uitdelen aan een al bloedend Real, dat ons al zo vaak kansloos liet?

Er wordt gewezen op het goede spel van Ajax in de Johan Cruijff Arena, tijdens weer een magische Europese avond. Ajax is als het roofdier dat zijn aangeslagen prooi besluipt, maar plaatst het die ene vernietigende aanval? En bijt het door? Er wordt een dubbele aanval van de jager verlangd en zelfs als dat lukt, is afdruipen nog een mogelijk scenario. Het kleinste schrikmomentje of geritsel kan alles verraden.

Het lijkt haast wel of er te gemakkelijk over wordt gedacht. “Real doet maar wat,” lees ik links. “De arrogantie van Real moet worden afgestraft,” hoor ik rechts. Er wordt soms wel eens vergeten dat op de avond van dinsdag 5 maart 2019 het Wonder van Madrid moet geschieden, bekeken vanuit een ietwat realistischer Ajaxperspectief. Een wonder laat zich niet bestellen.

Het grappige is dat de gemiddelde supporter beduusder lijkt dan de gemiddelde krantenkop. Ik zweef er zelf ergens tussenin. Het ene moment denk ik dat Ajax de return naar zijn hand zet, het andere moment denk ik dat Real zijn rug zal rechten en straks gewoon weer in de halve finales staat, of zelfs zijn abonnement op de cup met grote oren verlengt.

Een tandeloze tijger kan je met zijn klauwen nog steeds goed te grazen nemen, vraag maar aan Benzema

Want ja, Cristiano Ronaldo is niet meer van de partij en Sergio Ramos is geschorst. De plek van Ramos wordt ingenomen door een wereldkampioen, maar een Real zonder Ramos voelt toch alsof je een tandeloze tijger treft. Een tandeloze tijger kan je met zijn klauwen nog steeds goed te grazen nemen, vraag maar aan Benzema hoe je zoiets uitvoert.

Ajax steeg in de Johan Cruijff Arena boven zichzelf uit en speelde, vrijwel uit het niets, zijn beste wedstrijd van het seizoen. Maar zelfs de beste wedstrijd van het seizoen was al niet goed genoeg plus dat het niveau in De Kuip hier alweer verre van bleef. Hoe werkt dit dan als Ajax zichzelf niet opnieuw weet te overtreffen? Als je je beste wedstrijd van het seizoen al met 1-2 verliest...

Ik vraag me vooral af hoe anders de return wordt. Beschikt Ajax over de durf die nodig is, of werkt Bernabéu toch weer verlammend en verstikkend? Er zal iets moeten gebeuren om Real te verrassen en succesvol te besluipen. Ik twijfel of Ajax moet kiezen voor het perfectioneren van de uitvoering van de vaste tactiek of beter een kleine verrassing tevoorschijn kan toveren, direct bij de aftrap al.

De beslissing om Dolberg in het laatste kwartier te koppelen aan Tadic was gedurfd en gewaagd. Het leverde ook nog eens het gewenste rendement op. Maar toen was daar weer die scherpe klauw. Als je eventjes niet oplet, ben je gezien. Dit varkentje is niet zomaar gewassen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >