Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Van de Beek vond de laatste twintig minuten best wel pittig

Hij was zijn basisplaats begin dit seizoen eventjes kwijt, maar eigenlijk is Donny van de Beek nooit echt weggeweest. Hij kwam zondag, tijdens het thuisduel met Fortuna Sittard (4-0), voor de 64ste keer op rij in actie tijdens een eredivisiewedstrijd. Daar stond Van de Beek wel eventjes van te kijken.

11 maart 2019 - 19:07
donnyajaforcar

De laatste 64 eredivisieduels van Ajax verscheen jij telkens tussen de lijnen. De laatste die dit voor elkaar kreeg was Frank de Boer, in 1995. Je gaat de recordboeken in!
“Dat is bijzonder. Ja, natuurlijk is dat mooi! Het is dat jullie het zeggen, ik wist er zelf niet vanaf, maar het is hartstikke mooi.”

Dit vertelt dat je stabiel presteert, nooit geblesseerd bent...
“Laat ik dat even afkloppen, dat doe ik vaker, maar wel op hout. Wacht even...”

Donny doet een paar stappen naar achteren en klopt op de houten deur van de kleedkamergang. Daarna krijgt het groepsgeprek een vervolg.

“Ik wil het graag zo houden, want het is een goed teken. Ik ga proberen die lijn door te trekken. 64 wedstrijden op rij spelen is goed, een teken dat het qua blessures en alles meevalt. Nogmaals: laten we het zo houden.”

Voel je je fit in deze belangrijke fase van het seizoen?
“Jawel. Maar ik moet zeggen: de laatste twintig minuten had ik zware benen. Dat was pittig. Je zag in de laatste minuten bij wel meer jongens vermoeidheid. Dat zou best de nasleep van Real-uit kunnen zijn, dat was een zware wedstrijd. Plus de reis naar Madrid en alles. Je weet ook dat het gespeeld is, dan laat je de vermoeidheid toch wat meer binnen komen. Is het nog kielekiele, dan is het toch anders.”

Eis je in Bernabéu meer van je eigen fysiek?
“Dat klopt wel en dat voel je nu dus in de laatste twintig minuten. Maar het kan ook met de tussenstand te maken hebben, want het was beslist, maar ik voelde het zelf echt wel. Normaal loopt alles en iedereen mee naar voren, maar nu bleven er ook wat jongens achterin hangen. We moeten woensdag alweer spelen, dus we moeten goed herstellen en ons goed laten behandelen door de fysio’s en masseurs. Koude baden nemen. Herstellen lukt wel. We moeten woensdag weer fit en scherp zijn.”

Hoe kijk je terug op Ajax - Fortuna?
“We konden beter naar mijn idee, maar 4-0 is een prima uitslag. Het was degelijk en er zaten een paar mooie aanvallen tussen. Op een gegeven moment is het gespeeld en je weet dat je eigenlijk nog meer goals moet maken, maar oké. Het ontbrak soms aan de laatste pass, misschien waren we iets te nonchalant, waardoor enkele mooie aanvallen niet werden afgerond. Toch is het een goede uitslag, denk ik.”

Heb je de filmpjes van Dusan Tadic bij de 0-2 tegen Real teruggekeken?
“Haha, ook bij mij een pirouette, ja! Misschien had ik zelf moeten doorlopen en schieten, maar het was wel een prima actie, denk ik.”

En zo hebben jullie nog steeds alles in eigen hand...
“De komende maanden spelen we alleen maar finales. Het ligt aan onszelf of we deze lijn kunnen doortrekken. Als we alles winnen, zijn we kampioen. Simpel zat. Of nou ja, simpel zat... Het is simpel gezegd! Er wachten ons nog genoeg moeilijke wedstrijden en lastige tegenstanders. We moeten het van week tot week bekijken en telkens weer proberen te winnen. Nogmaals: dat is alleen simpel gezegd.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >