Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Bus

Hoe zou die busreis van de Fortuna Sittard-spelers hier naartoe zijn geweest. Zou niemand wat gezegd hebben, met steeds witter wordende koppen? Of was het gewoon Limburgs gezellig, met vlaai en zo? Ik vrees het eerste, als ik het goed heb gezien.

10 maart 2019 - 22:07
stoeltje630ajaforcar

Limburg is dan ver. Op strafexpeditie naar de beulen van Madrid. Naar een ploeg in een flow. Ik had zelf als noodgreep in die bus misschien wat beelden vertoond uit januari. Beetje Ajax tegen Heracles. Wat geklungel in De Kuip... van Ajax deze keer. Wat kortsluiting tegen Heerenveen. Maar ook dat had natuurlijk niet geholpen. Dat is nu driehonderd jaar geleden. Zeker in de hoofden van Tadic en co.

Fortuna reed uiteindelijk naar hetzelfde noodlot als tegenstanders van de Harlem Globetrotters. Ze waren een excuus voor feestje van anderen. Bijfiguren bij de receptie ter ere van afgelopen dinsdag.

Je zag ook dat die Limburgers zich in balbezit haast alleen maar in de nesten werkten. Bij een ingooi was niemand te bereiken. De bal werd enkele keren met de ogen dicht naar voren geknald, alsof voetbal opeens rugby was.

“Klasse mannen!” Terreinwinst. Ze moesten mee in een tempo dat ze helemaal niet aankonden. Alsof ze constant aan het verkeerde eindje trokken bij het veters losstrikken. Ze trokken zichzelf juist strakker.

Voor het eerst had ik best te doen met een tegenstander. Omdat niemand van Ajax met ze bezig was

Voor het eerst had ik best te doen met een tegenstander. Vooral omdat niemand van Ajax met ze bezig was. Ze speelden in hun pas gevonden flow, een enorme light-versie van dinsdag.

Een radarwerk dat niet meer nadenkt, maar het gewoon goed doet. Als je Real Madrid namelijk al als Harlem Globetrotter-tegenstander kunt behandelen, hoe moeilijk is zoiets dan tegen rechterrijtje eredivisie?

De Ajaxspelers waren in de tweede helft mentaal eigenlijk al thuis op de bank. Het was de warming up voor PEC. Ik hoop maar dat die jongens van de tegenstander nog een beetje kunnen slapen. Het moet namelijk een nachtmerrie zijn. Met hen kan ik me uiteindelijk veel beter vereenzelvigen dan met die maestro’s van mijn eigen club.

En hoe zou de busreis terug zijn geweest? Ik hoop niet dat ze iets voetbalgerelateerds zaten te kijken. Ik had ze basketbal geadviseerd. Hoogtepunten van de Harlem Globetrotters. Dan lijkt wat hen overkomen is misschien iets minder buitenaards.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >