Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stel jezelf verkiesbaar voor de verenigingsraad

Bij Supportersvereniging Ajax kun je als lid meebeslissen over de koers van onze vereniging. Check hier hoe je officieel kunt laten horen wat je van ons beleid vindt.

01 maart 2019 - 10:21
verenigingsraad1200

Alles wat wij dag in dag uit doen bij de vereniging als medewerkers, vrijwilligers en bestuurders dient één doel: supporters dichter bij de club brengen en Ajax dichter bij de achterban. Dat klinkt misschien een beetje hoogdravend, maar praktisch willen we dat onze communicatie, evenementen en service bij elke supporter de overtuiging ‘eens Ajacied, altijd Ajacied’ verstevigt.

Focus op de leden
Als volwassen lid kun je in de gaten houden of we ons werk goed doen. Doen wij er alles aan het beste lidmaatschap voor de Ajaxfans aan te bieden? De leden waren, zijn en blijven ons uitgangspunt en onze belangrijkste focus. We willen de ledenbetrokkenheid zo groot mogelijk houden. We doen dat met online ledenpanels én met de leden die toezicht houden via de verenigingsraad.

Stel jezelf verkiesbaar
Voor de verenigingsraad is de belangrijkste taak controle van het totale beleid van de vereniging. Zij geeft onder andere goedkeuring aan de begroting en jaarrekening. De organisatie doet de dagelijkse werkzaamheden, met de verantwoordelijkheden en bevoegdheden die daar bij horen. Dat werkt het beste met de verenigingsraad als klankbordgroep. En jij kunt jezelf verkiesbaar stellen voor dit orgaan.

Het gaat om zeven zetels, voor een periode van vier jaar. Ben jij een betrokken Ajacied én lid van SV Ajax, kijk hieronder hoe je jezelf aan kunt melden.

Als je wilt meedoen, weet dan:

 • De verenigingsraad komt twee keer per jaar bijeen.
 • Natuurlijk moet je als kandidaat lid zijn van de Supportersvereniging Ajax. Specifieker nog: je moet ook al lid zijn geworden vóór 1 maart 2018. En verder:
  - moeten kandidaten achttien jaar of ouder zijn;
  - mag je niet eerder ontslagen zijn geweest uit de verenigingsraad;
  - mag je geen stadionverbod hebben van de rechter of van Ajax;
  - mag je geen functie hebben, of vorig seizoen hebben gehad, in een bestuur of een commissie van een betaald voetbalorganisatie in Nederland.

 • Als je interesse hebt in een zetel in de SV Ajax-verenigingsraad, stuur dan vóór 1 april 2019 een e-mail naar ons. Een brief kan eventueel ook. Daarin vat je kernachtig samen (maximaal 200 woorden) wat je kunt en wilt betekenen voor de bijna honderdduizend leden van onze supportersvereniging.
 • De verkiezingen zelf zijn in mei 2019.

 • Mail met motivatie kan naar: organisatie@svajax.nl. Brieven kunnen naar:
  Supportersvereniging Ajax
  T.a.v. Mw. C. Smit
  Postbus 22944
  1100 DK Amsterdam

 • Voor meer informatie over de verkiezingen voor de verenigingsraad: 020 - 6777 516, of stuur ons een mailtje: organisatie@svajax.nl

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

 • Voorrang bij kaartverkoop

 • Tijdens evenementen dichtbij spelers

 • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >