Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Met acht man luisteren naar Frenkie op luidspreker

Het is een krap uurtje voor de loting als ik mijn auto richting sportpark De Toekomst stuur. Daar kijk ik op groot scherm hoe de balletjes in Nyon worden opengedraaid om vervolgens een speler te mogen spreken. Die speler heet Frenkie.

15 maart 2019 - 15:36
frenkie-blog-1200

In de kantine van het trainingscomplex van Ajax is een tafel gereserveerd voor de vrienden van de media. Een flinke kan jus d’orange, wraps, krentenbollen en ander goed belegd brood staan al klaar. Het Parool is aanwezig, Voetbal International ook. Evenals onder andere de Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Fox Sports.

Spelers zijn er niet. De volledige selectie van Ajax is namelijk vrij. Hakim Ziyech en Frenkie de Jong zijn in de ochtenduren nog wel even op de club geweest om zich te laten behandelen aan fysieke ongemakken, maar ook het duo bekijkt thuis op de bank hoe de loting zich voltrekt.

Aan welke club wordt Ajax gekoppeld in de kwartfinales? Lang hoeven we niet te wachten, want het briefje met Ajax wordt als eerste omhoog gehouden richting de camera’s, die de loting registreren. Uit het tweede balletje komt Juventus. Van alle clubs precies degene die ik in elk geval totaal niet wilde loten.

Ik verbijt mijn chagrijn als de persman van Ajax zijn mobieltje op tafel legt. Frenkie de Jong is inmiddels opgebeld en vanuit huis kan hij een legertje aan journalisten te woord staan. Het is een soort babbelbox, zeg maar.

Daar staan we dan. Acht volwassen kerels rondom een tafel met daarop een telefoon. Uit de speakertjes van dat toestel klinkt de stem van Frenkie.

“Frenkie, je staat op speaker hoor,” stelt de clubvoorlichter, ten teken dat de verbinding is gelegd en dat er gesproken kan worden. Het is een ietwat bijzonder tafereel, maar het werkt allemaal prima.

Daar staan we dan. Acht volwassen kerels rondom een tafel met daarop een telefoon. Uit de speakertjes van dat toestel klinkt de immer enthousiaste stem van Frenkie, die honderduit vertelt over hoe hij de loting heeft beleefd en wat hij allemaal verwacht van het tweeluik met Juve.

Het verloopt allemaal tamelijk ordelijk. Een voor een stellen we keurig onze vraagjes en niemand praat door elkaar heen. Chapeau! Sowieso hoef je bij Frenkie maar korte vragen te stellen, want de middenvelder kletst wel.

Soms vragen mensen wel eens wat ik voor werk doe. Nou, ik zou graag een foto hebben gehad van hoe we daar met zijn allen rond de tafel stonden. Het moet er vrij knullig en sneu hebben uitgezien.

Maar goed, het werkte prima en Frenkie is sowieso goud!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >