Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

'Ik heb Cruijff godzijdank live zien spelen'

Sjoerd Majoors actie voor de Cruyff Foundation leverde in 2018 bijna 1400 euro op voor het goede doel. Met de 14K Run en zijn inzamelingsactie kon deze Ajacied iets terugdoen voor zijn held. “Johan heeft ons al zo veel gegeven.”

26 maart 2019 - 16:48
johan14kruncar

Sjoerd, wat heb jij met Johan Cruijff?
“Door mijn vader ben ik opgegroeid met Cruijff. Mijn moeder wilde me Johan noemen, aangezien mijn vader een groot fan was. Maar hij zei: doe maar niet, want hij wordt toch nooit zo goed als Cruijff. Mijn tweede naam werd Johannes, dus dat werd zo prima opgelost.”

Heb je hem nog zien voetballen?
“Ik heb Cruijff godzijdank live zien spelen. Ik ben in 1976 geboren. In het seizoen 1981/1982 maakte ik mijn debuut als jonge supporter in De Meer, Ajax speelde tegen FC Utrecht. Met mijn pa gingen we vanuit Bunschoten met de auto naar het stadion. Vaak zaten we op de blauwe stoeltjes op de gezinstribune, wat later meestal op de Reynoldstribune.”

“In het Olympisch Stadion, in de stromende regen, zag ik Cruijff met 8-2 verliezen van Ajax. Bij de verkeerde club. Ik was nat tot op m’n boxer, maar het was fantastisch. Toen ik later in Hilversum woonde, ging ik altijd met mijn maten van het voetbal. Stonden we op vak G. Ik kom nu zo’n 38 jaar bij Ajax. De laatste 28 jaar ben ik bijna overal bij, ook Europees.”

Maar in actie komen voor de Cruyff Foundation, dat is toch weer iets anders!
“Johan heeft ons al zo veel gegeven. Toen ik zelf in Betondorp woonde, werd daar het Cruyff Court geopend. Als je zag wat voor plezier dat gaf voor de kinderen uit de buurt, dat is echt geweldig.”

En jouw actie liep als een dolle...
“Ja, ik heb op alle mogelijke manieren vrienden, collega’s en bekenden benaderd. Lang leve Whatsapp! Ook heb ik zo’n 1200 contacten op Facebook, dus dat ging lekker. Wat echt hielp: de persoonlijke spullen van Davy Klaassen en Donny van de Beek. Davy ken ik nog van mijn tijd uit Hilversum. Hij stelde een Nederlands elftal-shirt beschikbaar om te veilen. En Donny had gesigneerde voetbalschoenen die ik kon gebruiken voor de actie. De gunfactor was hoog, zeg maar.”

Wat weet je nog van de Run zelf?
“Een geweldige loop vond ik het, langs historische plekken die met Ajax en Johan te maken hebben. De start in het Olympisch Stadion was top. Al die herinneringen zorgden bij mij voor drie lagen kippenvel. Onderweg hingen allerlei doeken met quotes van Johan. En de sfeer onderling was heel fijn.”

Ook zin om zaterdag 11 mei mee te lopen met de Cruyff Legacy 14K Run? Meld je hier aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >