Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Aankoop X is niet de nieuwe Frenkie, Xavi of Ziyech...

Razvan Marin. Wie? Razvan Marin. De beste man stond tot maandag niet op mijn radar, maar toen kwam de berichtenstroom plots op gang. Razvan Marin! Twee zinnen verder las ik dat Ajax de opvolger van Frenkie al binnen heeft, maar daar word ik nooit zo vrolijk van.

26 maart 2019 - 14:13
blognieuwefrenkiecar

Het is altijd leuk als Ajax een relatief onbekende speler aan zich weet te binden. Zo lijkt het althans, gezien de berichtgeving in zowel Nederlands als Belgische media. Daarna begint een grote ontdekkingstocht. Wie is Marin en wat is hij voor speler? Hij is me tijdens het zomerse tweeluik met Standard Luik eerlijk gezegd niet zo opgevallen.

Het is altijd leuk om zoiets uit te vogelen, maar ik vind het een beetje onnodig en zelfs stom om direct allerlei stempels te zetten. Zo las ik dat Marin de nieuwe Frenkie is. En anders de nieuwe Steven Gerrard. Of nee, eigenlijk is hij de nieuwe Xavi. Marin kan zo goed ballen overspelen! Nog even en Marin is niet de nieuwe Xavi, maar Xavi was de Spaanse Marin.

Het gaat allemaal erg snel. Als het gaat om een wat oudere speler, dan weet je al stukken beter wat je aan iemand hebt. Dan kun je een analyse maken die stukken zinniger is. Van Daley Blind, Dusan Tadic en eerder Hakim Ziyech wist je exact wat voor speler je in huis haalde, maar met deze 22-jarige Marin?

De nieuwe Frenkie schijnt totaal geen Frenkie te zijn!

Het is afwachten. We weten nog bijna niets van deze Roemeense middenvelder. Ook niet na het lezen van de krant. Als je gisteren nog nooit van hem hebt gehoord en vandaag niet eens weet op welke positie hij in de middelste linie het beste tot zijn recht komt, moet je iemand dan dopen tot opvolger van Frenkie of nieuwe Xavi? Hmm, mwah, kalm aan een beetje!

Het grappige is dat de eerste zinnige opmerkingen van kenners uit België mij leren dat de nieuwe Frenkie totaal geen Frenkie is. Marin schijnt een heel ander type te zijn. Meer een box-to-box-speler. Als je afgaat op die commentaren, kom je eerder tot de conclusie dat er misschien sprake is van de nieuwe Donny.

Zie je, nu doe ik het zelf ook... Niet goed. Een tikkeltje overdreven. Het heeft er alle schijn van dat Marin naar de Johan Cruijff Arena komt en zodra hij een Ajaxshirt aantrekt, hoop ik dat de Roemeen zijn transfersom van 12 miljoen euro totaal waarmaakt en inderdaad voor het drievoudige bedrag weer vertrekt. Maar het is niet eerlijk Marin nog voor het zetten van zijn krabbel met Frenkie te vergelijken. Of Gerrard. Laat staan met Xavi.

Voorlopig is Marin gewoon Marin. Ik ben benieuwd wat hij voor Ajax kan betekenen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >