Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zoals verwacht: Ronaldo gewoon beschikbaar voor Juve tegen Ajax

Was er nu echt iemand die serieus dacht dat Cristiano Ronaldo geschorst ging worden tegen Ajax? Nee toch? Het gaat ook niet gebeuren. Ronaldo krijgt een boete van 20.000 euro, net als Diego Simeone. Precies zoals je al kon zien aankomen.

21 maart 2019 - 16:24
boeteronniecar
Als Ronaldo in de JC Arena maar niets te vieren heeft... © Pro Shots

Zowel Simeone als Ronaldo pakte zijn ballen vast om een doelpunt te vieren tijdens het tweeluik tussen Atletico Madrid en Juventus. Simeone juichte iets te vroeg tijdens de achtste finales, want het was Juventus dat een achterstand ongedaan maakte en doorstootte.

Simeone kreeg een boete van 20.000 euro opgelegd vanwege dit obscene gebaar en ook Ronaldo wordt nu beboet. Zowel trainer als speler werd aangeklaagd op basis van artikel 11 van het tuchtrecht van de Uefa, waarvoor de straf nu eenmaal een boete is.

Het was gek geweest om Simeone niet, maar Ronaldo wel te schorsen. Zo redeneert de Uefa nu ook. Het blijft bij 20.000 euro boete. Het logische gevolg is dat Ronaldo ‘gewoon’ beschikbaar is als Juventus het opneemt tegen Ajax. De Portugees is er 10 april bij in Amsterdam en vervolgens 16 april van de partij in Turijn.

De enige vraag die nu nog openstaat is er in de Johan Cruijff Arena applaus volgt voor Ronaldo. Wij gokken van niet, maar Ronald Waterreus blijft ongetwijfeld tegen beter weten in wel hoop houden.

"Maar alsjeblieft, beste Ajaxsupporter. Ga na afloop, ongeacht het resultaat, met z’n allen staan voor dit levende fenomeen. Neem de tijd om onbedaarlijk hard voor hem te applaudisseren. Scandeer eindeloos zijn naam,” schreef Waterreus begin deze week in zijn column voor De Limburger.

We weten ook na een paar dagen extra nadenken nog steeds niet waarom.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >