Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech voelt zich machtig: 'Je merkte de onzekerheid bij Real'

Het hoogtepunt van Hakim Ziyech in Ajaxshirt heeft amper drie weken standgehouden. Omdat het alweer is overtroffen. De spelmaker omschreef zijn gelijkmaker tegen Real Madrid als het 'mooiste moment', maar de goal in Bernabéu maakte uiteraard nog meer los. “Lijkt me duidelijk toch?”

06 maart 2019 - 13:16
ziyechbaascar
Ziyech voelde zich niet alleen de baas. Hij was ook de baas! © Pro Shots

“Als je een beetje logisch nadenkt, dan lijkt het me toch duidelijk,” counterde Ziyech de vraag van Ajax Life tijdens een groepsgesprek over zijn nieuwe topervaring. De creatieve linkspoot beleefde een topavond in Madrid en moet met zijn spel ook indruk hebben gemaakt op het thuispubliek.

“Het is moeilijk te beschrijven wat er allemaal is gebeurd. Ik heb er nog niet eens echt een idee van. Wij moesten er twee maken en ook al stonden wij onder druk in de beginfase, we slaan wel twee keer toe. Ik zette druk en toen sloegen we direct toe, daarna volgde nog een moment met David Neres. Dan weet je dat het bij hun chaos wordt,” probeerde Ziyech alle gekte te bevatten.

Het aparte was dat Ajax ondanks een marge van twee de wedstrijd niet bepaald rustig kon uitspelen. Een momentje van onoplettendheid, een momentje waarop Real Madrid een kans werd gegund en alles had weer helemaal anders kunnen zijn. Het lijntje van doorstoten of uitschakeling was dun...

“We zijn in het team blijven geloven en bleven elkaar helpen, van de eerste tot de laatste minuut. We gingen voor elkaar door het vuur en zijn blijven voetballen. Ik kreeg in de tweede helft het gevoel van: wij zijn hier de baas. Je merkt dat Real steeds onzekerder wordt. Alleen moet je nog steeds op de juiste momenten toeslaan. Ik denk dat we dat steeds hebben gedaan.”

De 0-3 was al helemaal weergaloos, al sneeuwt dat een beetje onder door de VAR-discussie. Ajax plaatste een perfecte aanval, waarbij de bal over meerdere schijven werd gespeeld tussen lopende mensen die ook nog eens hun technische bagage etaleerden. Om het af te maken eindigde de bal in de winkelhaak.

Ondanks de sublieme uitvoering bleef Ziyech nuchter onder dit alles. “Wij weten waartoe we in staat zijn en weten ook dat we allemaal goed kunnen voetballen. We kunnen ook goed combineren en dat kwam er nu uit. Wat het stilspelen van het Realpubliek zegt over de rest van het toernooi? Dat er van alles kan gebeuren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >