Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier zaken die opvielen terwijl Ajax de kwartfinales haalde!!!!!!!!

Je gaat hier ons verslag lezen van hoe het Ajax lukte om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. We hebben het inclusief acht uitroeptekens maar even rustig voor jullie uitgetypt. En ook voor onszelf. We kunnen amper geloven wat de Ajacieden in Bernabéu hebben gepresteerd. Het werd 1-4! Real Madrid ligt eruit, Ajax is door!

05 maart 2019 - 22:46
verslagreaajacar
Ajax staat in de kwartfinales. Juichen maar! © Pro Shots

Fenomenale doelpunten!
Lef, durf en passie. Dat is wat Ajax in de openingsfase van de return aan elkaar koppelde. Wat was dat fantastisch om te zien. Laten we aan dat trio ingrediënten ook nog vakmanschap toevoegen. De doelpunten tijdens de eerste helft waren om van te smullen! Hakim Ziyech veroverde de bal door linksachter bij Real pressie te geven en maakte het vervolgens zelf af! De assist van Dusan Tadic was heerlijk!

Diezelfde Tadic stond aan de basis van de 0-2! Dat was de overtreffende trap, daar likken we onze vingers bij af. De Serviër voerde een prachtige pirouette uit en slaagde er ook nog eens in David Neres te bedienen, die de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoof! De VAR bekeek de beelden, maar kon snel weer achterover leunen. Van buitenspel was geen enkele sprake. Van feest wel!

De al even fantastische 0-3 werd je gewoon stil van, we hadden er geen woorden meer voor! En dan die vierde van Schöne. Het was te veel. Het was gewoon te veel!

Uitvak kan het wonder amper geloven
Dat feest deed zich voor op de vierde en vijfde ring van Bernabéu. En kriskas verspreid door de thuishaven van Real Madrid werden kleine feestjes gevierd, misschien wel in de stilte. De 3877 Ajacieden in de nok van het stadion domineerden vergelijkbaar aan Ajax in de openingsfase. We hoorden 'poep op de stoep' en 'daar hoorden zij engelen zingen' over de tribunes rollen. “Olé, olé, olé, olééé. Nicooo, Nicooo,” klonk ook keihard uit duizenden kelen, om Tagliafico te bedanken na een heldenactie waarmee hij Real van scoren hield.

De meegereisde Ajacieden moesten er trouwens iets voor over hebben om het uitvak te bereiken. We doelen niet zozeer op de klim naar boven, maar vooral op de vele controles voorafgaand aan binnenkomst. Weer gefouilleerd worden, weer kijken of je niet iets meeneemt dat eigenlijk niet mag. Heb je een zonnebril bij je? Lever maar in, want je kunt er eventueel mee gooien. Hoe lekker is het dan als alle moeite, alle frustratie, in een klap – néé, twee klappen – overboord kan omdat Ajax een wereldpartij staat te voetballen? Je weet amper nog welke emotie je door je lichaam voelt gieren.

Geniet ervan!
Geniet ervan, jongens en meisjes! Geniet ervan zolang het kan. Geniet ervan door te schreeuwen. Geniet ervan door te juichen. Geniet ervan door gek te doen. Of geniet ervan in stilte, als je dat liever doet. Schenk nog een biertje in. Of een goed glas wijn. Bedenk even goed wat je Ajax hebt zien doen. Geniet. Het zal de komende dagen over allerlei persoonlijke prestaties gaan, misschien krijgt Erik ten Hag een keer een compliment van de wakkere krant. Het is allemaal maar bijzaak. Ajax behoort dit seizoen tot de beste acht clubs van Europa. Dat is fantastisch! Echt waar, geniet ervan.

Het kan volgend seizoen allemaal weer anders zijn. Het zal volgend seizoen ook anders zijn. Op deze manier maakt zelfs de materiaalman een miljoenentransfer naar de Europese top. Maar dat doet er allemaal eventjes niet toe. Geniet nu maar, met volle teugen!

Eindelijk weer bij de laatste acht!
Kijk, het halen van de achtste finales is tof! Het lukte het ongeslagen Ajax op bijzonder fraaie wijze, maar als over twintig jaar 'achtste finalist' op het lijstje prijkt, is het niet direct zo dat heel Europa terugdenkt aan die campagne. Je kunt ook doorstoten met een puntje of acht, met een beetje mazzel. Daarvan zijn voorbeelden te over. Het lukte zelfs Apoel Nicosia een keertje, we bedoelen maar...

Ajax maakte zijn Europese avontuur er bij de laatste zestien alleen maar mooier op. Want bestaat er iets mooiers dan de regerend bekerhouder, de winnaar van de laatste drie Champions Leagues, voor eigen publiek te elimineren? Nee! Wij kunnen echt niets mooiers bedenken.

En zo treedt Erik ten Hag met zijn pupillen in de voetsporen van de Koeman Kids. Ronald Koeman en een nieuwe generatie talenten plaatsten zich tijdens seizoen 2002/2003 voor de kwartfinales van de Champions League. Dat was de laatste keer dat Ajax zo ver kwam, het eindigde in tranen in San Siro. Het was een eeuwigheid geleden... Maar er is nu nieuwe geschiedenis geschreven!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >