Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VAR keurde 0-3 van Ajax in Bernabéu goed bij gebrek aan bewijs

Het vermoeden is bevestigd: de 0-3 van Ajax is goedgekeurd bij ‘gebrek aan bewijs’. We bedoelen uiteraard de goal van Dusan Tadic tegen Real Madrid, die een sleutelmoment vormde tijdens de return. De VAR kon niet vaststellen of de bal eerder de zijlijn was gepasseerd.

08 maart 2019 - 11:58
varreaaajacar
Was de bal over de lijn? Er is niemand die het zeker weet... © Pro Shots

De derde treffer van Ajax was van ongekende schoonheid. Het doelpunt kwam voort uit een geweldige aanval over meerdere schijven, waarbij vele meters over het veld werden afgelegd. Tussendoor zagen we diverse technische hoogstandjes en Tadic maakte het fantastisch af.

De Serviër mikte de bal perfect in de kruising en overal gingen Ajacieden uit hun dak, maar toen sloeg de twijfel toe. Was de bal even eerder niet over de zijlijn geweest? Ook de arbitrage wilde het een en ander graag zeker weten. Het zou toch niet gebeuren dat Ajax opnieuw een doelpunt afgekeurd zag worden, voor de zoveelste keer tegen Real?

Het duurde vier minuten, maar toen kwam de VAR tot een beslissing. Scheidsrechter Felix Brych wees naar het midden. Doelpunt goedgekeurd! Real voerde de druk op door al klaar te staan voor het nemen van een ingooi. Helaas, er volgde toch echt een aftrap...

“We hebben geen overtuigend bewijs kunnen vinden dat de bal volledig over de lijn was. Alle camera’s zijn benut, alle beelden zijn bekeken en zorgvuldig geanalyseerd door de VAR,” meldt de Uefa in een verklaring. Ook de veelbesproken handsbal bij Paris Saint-Germain - Manchester United wordt uitgelegd.

“De vierde official, die perfect gepositioneerd stond, was van mening dat de bal niet volledig de zijlijn was gepasseerd. Daarom was het ook niet nodig om naast het veld beelden terug te kijken. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en handelde daarmee correct.”

De lange onzekerheid zorgde voor een fantastische uitspraak van Frenkie de Jong. Wij waren benieuwd hoe hij de onzekere momenten tijdens het checken van de 0-3 beleefde en de onzekerheid sloeg inderdaad toe…

Dit waren de woorden van Frenkie: “De VAR? Zo! Dat duurde lang zeg! Het duurde zo lang dat ik bang was dat ze gingen terugspoelen naar de eerste helft om daar nog een overtreding te spotten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >