Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar rekent erop dat Ajax tegenover Ronaldo staat

Er dreigde een schorsing, daarna hinkte Cristiano Ronaldo naar de kant. Hij liep in het shirt van Portugal een blessure op aan zijn dij. Normaal gesproken staat daar een paar weken herstel voor, maar Edwin van der Sar verwacht Ronaldo ‘gewoon’ tijdens het heenduel tussen Ajax en Juventus.

28 maart 2019 - 10:42
sarronaldocar
Valt er voor Van der Sar ook tegen Juventus iets te juichen? © Pro Shots

Het schoot er van de week plotseling in, bij de aanvaller van zowel Portugal als Juve. Als je het afhaken van Ronaldo in beeld ziet, begin je al snel te rekenen. Meerdere weken eruit, met 10 en 16 april wedstrijden tegen Ajax op komst, hebben we een gelukje?

Reken er maar niet op, zoals die schorsing er ook niet kwam. Juventus liet al weten dat de kwetsuur van zijn sterspeler meevalt, Ronaldo zelf maakt zich niet al te druk. “Ik maak me geen zorgen,” deelde de spits in de afgelopen dagen alvast mee.

“Ik ken mijn lichaam en iedereen overkomt wel eens wat. Ik weet zeker dat het me gaat lukken om over twee weken weer speelklaar te zijn. Ik ben kalm, want ik weet dat het echt geen probleem gaat worden,” aldus Ronaldo.

Van der Sar is ook kalm. Of maakt de directeur zich een beetje zorgen, omdat hij rekent op de aanwezigheid van Ronaldo 10 april in de Johan Cruijff Arena? “Ik heb vier jaar met Ronaldo in de kleedkamer gezeten bij Manchester United. Ik ken zijn mentale kracht en weet hoe snel zijn lichaam herstelt,” meldt Sar.

Er wordt in Italië reikhalzend uitgekeken naar een strijd tussen Ronaldo en Matthijs de Ligt, die op belangstelling mag rekenen van Juventus. “Ronaldo zal er alles aan doen van de partij te zijn, want hij wil winnen en naar de halve finales. Voor Ajax geldt precies hetzelfde. En Matthijs? Die heeft een prachtige toekomst voor zich.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >