Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré schiet Jong Ajax in slotfase langs NEC

Jong Ajax heeft vrijdagavond in een hectische uitwedstrijd gewonnen van NEC. De ploeg van Michael Reiziger leek lang af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotfase schoot Lassina Traoré de beloften toch naar de drie punten.

30 maart 2019 - 09:46
TraoreNEC
Traoré zit tegen Vitesse op de bank. © Pro Shots

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (3-3), trad Jong Ajax nu wel op volle sterkte aan. Tegen de leeftijdsgenoten uit Utrecht stonden er liefst vijf debutanten op het veld, maar in Nijmegen kon Reiziger weer beschikken over de gebruikelijke namen.

NEC begon fel aan de wedstrijd en dat leidde na negen minuten ook gelijk tot het openingsdoelpunt. Ferdy Druijff, de topscorer van de Nijmegenaren, tikte een lage voorzet beheerst achter Ajaxkeeper Issam el Maach.

Jong Ajax leek het even kwijt na de tegentreffer, maar kwam langzamerhand steeds beter in de wedstrijd. Vaclav Cerny dacht zelfs even de gelijkmaker op zijn naam te krijgen, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. De Tsjech had niet veel later alsnog zijn goal te pakken, nadat hij de bal via een hakje van Traoré wist binnen te werken.

Er volgde een fase met kansen over en weer, waarbij de keepers een hoofdrol opeiste door hun ploegen een aantal keer knap op de been te houden. Na ruim een uur spelen kwam NEC met tien man te staan. Joey van de Berg reageerde te fel op een beslissing van scheidsrechter Christian Mulder en werd vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd.

Het droeg allemaal niet echt bij aan een gezellige sfeer in het Goffertstadion. De wedstrijd werd zelfs even stilgelegd na spreekkoren en Cerny kreeg bij het nemen van een corner een flinke bierdouche over zich heen.

Na een hectische fase ging Jong Ajax op zoek naar de voorsprong. Jurgen Ekkelenkamp zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar vlak voor tijd was het dan toch raak voor de beloften. Ryan Gravenberch schoot hard op de vuisten van de Nijmeegse doelman, waarna Traoré de rebound binnen wist te prikken.

Jong Ajax stijgt door de uitoverwinning op NEC naar de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande maandag nemen de beloften het in eigen huis op tegen sc Cambuur.  

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >