Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: pijntjes en puzzelen op de woensdagavond!

Erik ten Hag stelde dit seizoen al herhaaldelijk dat hij meer dan elf basisspelers heeft. De trainer wil daar maar mee aangeven dat iedereen belangrijk is op de weg naar succes. Mogelijk blijkt dat heel concreet tegen PEC Zwolle. Er zijn namelijk pijntjes en dus moet er gepuzzeld worden. Help jij de trainer?

13 maart 2019 - 09:59
tenhagself-pec-1200
Mogelijk krijgt Neres dit keer steekballetjes op maat van Labyad. © Ajax Images

Zo lazen we vanmorgen in De Telegraaf dat Frenkie de Jong de wedstrijd tegen PEC noodgedwongen moet overslaan. De middenvelder ging tegen Fortuna Sittard (4-0) al voortijdig naar de kant en de verwachting is dat Lasse Schöne zijn vervanger is. 

Verder staat er een spreekwoordelijk vraagteken achter de naam van Hakim Ziyech en ook Noussair Mazraoui had wat fysiek ongemakken aan zijn enkel. Dus ja, wat te doen? Sterker nog: wat zou jij doen als je het allemaal voor het zeggen had?

Het is richting AZ-uit wellicht sowieso handig om hier en daar pas op de plaats te maken. Mocht Ziyech niet kunnen spelen, wie moet hem dan vervangen? Zakaria Labyad ligt voor de hand, maar misschien zie jij dingen anders. En als Nous niet kan spelen, gun je dan Joël Veltman een basisplaats of kies je liever voor Rasmus Kristensen?

Het is voor een van beide spelers sowieso geen gek idee om hier en daar wat speeltijd te krijgen, ook omdat Ten Hag in de kwartfinale van de Champions League een beroep zal moeten doen op Veltman of Kristensen. Mazraoui is immers geschorst voor de heenwedstrijd.

Hoe dan ook, Ajax moet sowieso winnen van PEC. Daarover kan geen misverstand bestaan. We zijn nogal benieuwd hoe de trainer in jou dit denkt te gaan verwezenlijken. Wil je dat met ons delen? Misschien leest Ten Hag wel mee en spot hij nog een goede suggestie. Je weet het maar nooit!

Je kunt jouw eigen opstelling samenstellen in onze app. Open onze app, ga naar het tabblad ‘de tribune’ en kies de juiste wedstrijd uit. Verzin een tactiek en sleep de poppetjes naar de juiste plek. Het is allemaal heel eenvoudig.

Deel vervolgens, net als Jimmy,  jouw tactiek via sociale media en de toevoeging #tenhagself. Dit levert ongetwijfeld wat interactie op en dat is nu juist wat het speculeren over de opstelling zo leuk maakt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >