Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe pak jij het duel met AZ aan?

Ajax gaat zondagmiddag bij buurman AZ op bezoek voor de Noord-Hollandse derby. Traditiegetrouw een leuke, maar toch ook lastige pot. Tevens kampen enkele Ajaxspelers met wat pijntjes. Welke elf namen stel jij op?

16 maart 2019 - 14:11
TenHagsElfAZ
Wij zijn benieuwd naar hoe jij de Ajacieden positioneert! © Pro Shots

Frenkie de Jong en Hakim Ziyech moesten de wedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1) noodgedwongen overslaan. Frenkie zat weliswaar op de reservebank tegen de blauwvingers, maar was niet fit genoeg om in actie te komen. Het duo deed wel mee met de zaterdagtraining, maar dat biedt natuurlijk geen garanties voor zondagmiddag.

Verder staat er ook een vraagteken achter de naam van Noussair Mazraoui. De rechtsback kreeg tegen PEC een tik op zijn enkel en kampt dus met wat fysieke ongemakken. Mocht Nous niet kunnen spelen, wie stel jij dan op?

Gun jij Joël Veltman een basisplaats of kies je liever voor Rasmus Kristensen? En wat als Frenkie en Ziyech niet kunnen spelen? Lasse Schöne en Zakaria Labyad lijken de meest logische vervangers, maar misschien zie jij de dingen wel helemaal anders.

We leggen de bal even in jouw hoek, want wij zijn heel benieuwd naar hoe jij de Ajacieden positioneert. Met onze handige app kan je jouw eigen basisformatie samenstellen. Heb je deze nog niet? Zet ‘m dan snel op je telefoon!

Ga naar het tabblad ‘de tribune’ en kies de wedstrijd tegen AZ uit, om vervolgens alle spelers richting de juiste positie te slepen en de tactiek te bepalen.

Als je klaar bent, dan is het een kwestie van je opstelling delen via sociale media met de hashtag #tenhagself. Je komt er dan snel genoeg achter of je medesupporters een beetje op jouw lijn zitten.

We zijn benieuwd naar jullie creaties!

https://twitter.com/JippJanssen/status/1106891993353990146

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >