Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil ook in Bernabéu het initiatief grijpen, zoals altijd

Erik ten Hag moet een plan bedenken dat onderaan de streep minimaal twee doelpunten oplevert. Precies dat is ervoor nodig om in aanmerking te komen voor de status van kwartfinalist. De tegenstand van Real Madrid liegt er niet om, maar de trainer ziet best kansen voor Ajax.

05 maart 2019 - 08:54
haginitiatiefcar
Ziyech speelt een grote rol, als Ajax inderdaad de baas is. © Pro Shots

Het heenduel zit natuurlijk nog vers in ons geheugen, al is het maar omdat de Ajacieden genoeg kansen kregen op een beter resultaat dan een nederlaag. De uitslag van 1-2 had eigenlijk niet slechter gekund, gezien de huidige regels qua uitdoelpunten en noem maar op.

Het wordt verschrikkelijk moeilijk om minimaal twee keer te scoren, maar je weet maar nooit... Toch? Ten Hag heeft ook al een idee hoe hij de wedstrijd wil aanvliegen. “Doelpunten maken is onze insteek. Initiatief nemen, want dat doen wij altijd. Dit Ajax neemt iedere wedstrijd initiatief, tegen wie dan ook. Dat is onze intentie en het lukt ook bijna altijd.”

De intenties van Ten Hag lijken ook dit keer duidelijk. Die intenties waren er al twee El Clásico's geleden en ook het bekijken van de onderlinge wedstrijden met FC Barcelona (0-3 en 0-1) leverde geen nieuwe inzichten op. Die waren er blijkbaar al.

“Ik heb gekeken, maar wij hebben veel wedstrijden gekeken en zeker ook nog een keer naar onze eigen wedstrijd. Dan zie je heel duidelijke structuren van Real. Dat is hun kracht, maar ook hun kwetsbaarheid,” aldus Ten Hag tijdens het persmoment. “Die kwetsbaarheden hebben wij in Amsterdam aangetoond.”

En nu, gelijk vanaf de aftrap vol erop? “We moeten meerdere strategieën kunnen beheersen en we hebben ook laten zien dat we dat kunnen,” antwoordt de trainer cryptisch. Het klopt wel, want na het inbrengen van Kasper Dolberg voor Lasse Schöne voetbalde Ajax thuis tegen Real volgens een ander, nog aanvallender plan.

Ten Hag weet ook waarin de kracht schuilt van Ajax en wat er beter zal moeten. “We hebben heel veel progressie geboekt in het druk zetten op verschillende manieren. En in balbezit is het gelukt om het spel tussen de linies te brengen en op variabele wijze in de halfruimtes te komen. Daardoor komen tegenstanders in de problemen.”

Tegenover de pluspunten, hoeveel het er ook zijn, staan natuurlijk altijd kwetsbaarheden. Het meest in het oog springende minpunt van Ajax is voor Ten Hag duidelijk. “Het bespelen van counters. Al verwacht ik dat Real ons ook bij de strot wil grijpen.”

Hopelijk luisterde men bij Real net even niet mee toen het over counteren ging...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >