Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: 'Te lichtzinnig, we hadden twee treffers meer moeten maken'

Erik ten Hag omschreef de 4-0-zege op Fortuna Sittard niet als afsluiter van een mooie voetbalweek, maar juist als begin van een belangrijke nieuwe. Met de duels tegen PEC Zwolle (woensdag, thuis) en AZ (zondag, uit) in het verschiet waarschuwde hij zijn ploeg bovendien voor lichtzinnigheid.

10 maart 2019 - 21:28
Ten-Hag-1200-x-800
Ten Hag ziet Ajax goed beginnen aan een wederom intensief voetbalweekje. © Pro Shots

Natuurlijk was het de vraag hoe de Ajacieden de droomavond in Madrid in aanloop naar de wedstrijd tegen Fortuna hadden begraven. Volgens Ten Hag ging dat aanvankelijk goed tegen de Limburgers, veertiende op de ranglijst. “We namen de wedstrijd goed aan, voerden een hoog tempo door en scoorden een snelle goal nadat we al een aardige kans gemist hadden.”

Na de tweede Amsterdamse treffer (Neres tikte een harde voorzet van Ziyech binnen) zag de trainer dat zijn ploeg goed op koers lag. “Maar vervolgens werden we wat lichtzinnig. In het defensieve bij het opjagen van de bal en in balbezit. De afstemming was niet goed. Dat ging in de tweede helft eigenlijk verder.”

Uiteindelijk was de winnende oefenmeester tevreden met de drie punten, maar hij keek verder. “Als we de lat hoger leggen, dan moet je eigenlijk twee doelpunten meer maken. Dat had gekund. Dat had gemoeten. 4-0 is prima, maar het moet beter. Zeker de komende twee wedstrijden, waarin we sterkere tegenstanders zullen treffen.”

De lichtzinnigheid plus het intensieve programma eisten tegen de Limburgers enigszins hun tol. Zo viel Frenkie de Jong uit met een liesblessure. Of hij op tijd fit is voor PEC Zwolle-thuis is nog onduidelijk. “Hier en daar zijn er wat klachten,” erkent Ten Hag. “Dit is zijn eerste volledige seizoen. Hij moet goed voor zichzelf zorgen en als de stand het toelaat, kunnen we hem wat rust gunnen. Dat was de achterliggende gedachte.”

Ook het wisselen van Nico Tagliafico en Hakim Ziyech moest in dat licht worden bekeken, meende de trainer. “Er werden vandaag veel tikken uitgedeeld, maar het heeft ook met onszelf te maken. Als je lichtzinniger wordt, loop je tegen die tikken aan. Als je gefocust blijft, is de kans dat dit gebeurt minder.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >