Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag keek in het vliegtuig al naar beelden Fortuna Sittard

Terwijl veel Ajacieden - spelers en supporters - de dag na Real Madrid - Ajax (1-4) nog stomdronken van geluk waren, ging bij Erik ten Hag de focus alweer vol op het thuisduel met Fortuna Sittard.

08 maart 2019 - 13:46
hag-focus-1200
De trainer genoot van Real-uit, maar de focus moet nu op Fortuna liggen. © Ajax Images

Al in het vliegtuig terug richting Amsterdam zat de trainer namelijk alweer naar beelden van Fortuna Sittard te kijken, zo verklapte hij tijdens de persconferentie in aanloop van de wedstrijd van zondag.

Huh, meende de trainer dat nou echt? In het vliegtuig Fortuna alvast onder de loep nemen...? “Eerlijk gezegd wel,” stelt Ten Hag. “Ik heb van de wedstrijd in Madrid genoten, zeker weten, maar in het vliegtuig was ik wel alweer bezig met trainingen voorbereiden, plannen en beelden kijken.”

“Of ik dat niet thuis had kunnen doen? Jawel, en dat heb ik ook wel gedaan, maar thuis moet er ook een mate van quality time zijn,” doelt de trainer op het thuisfront.

Overigens had Ten Hag in het vliegtuig meer tijd voor Fortuna dan hem lief was. “We hebben door een vertraging anderhalf uur aan de grond gestaan, dus ik had er ook wel even de tijd voor!”

De trainer wil de focus nu weer vol op de eredivisie hebben. “Dat is nu de grote uitdaging waar we voor staan. We moeten de Champions League nu heel even begraven. Er komt nu immers een week aan die van groot belang is,” doelt de trainer op Fortuna-thuis, PEC Zwolle-thuis (inhaalduel) en AZ-uit.

“We spelen veel wedstrijden in een kort tijdbestek, maar dat is alleen maar mooi. Ja, het is een pittig programma, maar dat is wat we willen. De jongens spelen liever, dan dat ze trainen.”

Ajax en Fortuna kruisen zondag om 16.45 uur de degens in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >