Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag gelooft niet in fysieke of mentale moeheid van zijn spelers

Erik ten Hag keek een dag na de krappe 2-1-zege op PEC Zwolle alweer vooruit naar de krachtmeting met AZ. De derby staat voor zondag op het programma en de trainer stelt dat de intensiteit heel hoog moet zijn, wil Ajax die pot winnen.

14 maart 2019 - 13:09
moe-1200
Ajax trok de overwinning tegen PEC pas in de laatste minuten naar zich toe. © Pro Shots

De oefenmeester ziet dat de Alkmaarders, ondanks een paar miskleunen, goed uit de winterstop zijn gekomen en ziet AZ als ‘the best of the rest,’ zo stelde hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het uitduel in het Afas Stadion.

“We hebben ook zondag weer de intentie om het spel te maken. Dat vraagt een bepaalde houding en discipline en die moeten we wederom opbrengen. De intensiteit moet echt heel hoog zijn. Dat moeten we het team opleggen en dat moeten de jongens ook vooral van elkaar eisen. Dan hebben we een grote kans om te winnen.”

Ten Hag gelooft er desgevraagd niet in dat zijn spelers, ondanks pijntjes hier en daar, vermoeid zijn. “Ik denk niet dat ze moe zijn. Niet fysiek niet en niet mentaal. Daar was in Madrid (1-4) en tegen Fortuna (4-0) niks van te zien. Ook tegen PEC kon de ploeg het opbrengen om alsnog de winnende treffer af te dwingen.”

Ook de bij de persconferentie aangeschoven Daley Blind sprak soortgelijke teksten. “Persoonlijk speel ik graag veel wedstrijden. Ik vind dat leuker dan trainen. Dit is ook wat we als selectie wilden. Daarbij zijn er verschillende manieren om goed aan je herstel te werken. Er lopen genoeg professionals rond bij Ajax om ons daar goed bij te begeleiden.”

Volgens Ten Hag is het nog wel de vraag of Frenkie de Jong en Hakim Ziyech tijdig fit zijn voor AZ-uit. “Ik heb er goede hoop op dat ze erbij zijn, maar ik kan geen garanties geven,” aldus de trainer, die ook vertelde dat Noussair Mazraoui een training oversloeg wegens een tik op de enkel tijdens PEC-thuis.

De wedstrijd tegen AZ begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >