Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij met invallers en veerkracht van zijn ploeg

Erik ten Hag koesterde uiteraard de 2-1-zege op PEC Zwolle, maar kon niet tevreden zijn over het spel dat zijn elftal op de mat legde tegen de nummer dertien van de eredivisie.

13 maart 2019 - 22:17
tenhagpeccar
Ajax blijft maar net op koers. Werk aan de winkel! © Pro Shots

Net als zijn collega Jaap Stam had de tukker van zijn ploeg twee verschillende gezichten gezien. “In de eerste helft hebben we in een aanvaardbaar tempo gedomineerd,” vond de trainer.

“Zeker na de 1-0 creëerden we een aantal kansen. Op slag van rust hadden we de 2-0 moeten maken. Dan wordt de wedstrijd een stuk gemakkelijker, maar dat verzuimden we,” doelde hij op de misser van Donny van de Beek.

Zonder de dynamiek van de geblesseerde Hakim Ziyech en Frenkie de Jong zakte het speelpeil na rust naar een bedenkelijk niveau. PEC speelde bovendien met meer durf.

“Toen was de onderlinge afstemming in het druk zetten niet goed. Daar hadden we veel moeite mee. We hielden de bal ook niet meer in de ploeg als we ‘m wel hadden. We waren de bal snel kwijt.”

“We liepen achter de feiten aan. Dan word je uit de compactheid gespeeld. De ruimtes worden heel groot en je komt niet meer in de duels. Dan wordt het een lastige wedstrijd en uiteindelijk viel de 1-1.”

Ten Hag was blij met de mentale veerkracht van zijn spelers na de gelijkmaker. “Ik moet de ploeg een groot compliment geven dat het de rug heeft gerecht na die 1-1. Dat geldt ook voor de invallers.”

“Veltman valt uitstekend in, Huntelaar gaf energie aan het elftal en Lang verdiende het om in te vallen. Hij was belangrijk met zijn assist op een belangrijke goal. Dit was een lelijke overwinning, maar die kan in de titelrace heel belangrijk zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >