Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag bedankt supporters voor vertrouwen dat bij experts ontbrak

Er werd gejubeld, er werd gefeest en er werden vuisten gebald. Het feestgedruis was voor Erik ten Hag echter niet compleet zonder een bedankje aan de Ajaxsupporters. De trainer spotte Ajacieden kriskras door Bernabéu en vindt het prachtig dat hun vertrouwen werd beloond.

06 maart 2019 - 13:27
hagbedanktfanscar
Hoezo zou Ten Hag niet goed in de groep liggen? © Pro Shots

We moeten zo eerlijk zijn om te vermelden dat negen van de tien Ajaxsupporters ook de reis naar Madrid hadden gemaakt als het thuis 0-3 was geworden, maar het was mooi om te zien dat Ten Hag een beetje voor zichzelf opkwam. De trainer krijgt het in diverse media vaak voor zijn kiezen en haalde zijn gram.

“Dit was een fantastische, historische overwinning voor Ajax waar niet iedereen in geloofde. Een aantal experts ook niet, maar vierduizend supporters wel. En het team ook, zoals we van begin af aan hebben laten zien,” stelde Ten Hag tijdens zijn analyse. “We wisten dat alles moest kloppen. Ons geluk dwongen we af en dan gebeurt het zo. Het heeft ermee te maken dat je moedig bent, clever bent en met lef speelt.”

Dat van die experts steekt toch wel een beetje, of niet? Er zijn ons fragmenten bekend van 'experts' die niet naar Madrid afreisden omdat er voor Ajax zogenaamd toch niets te halen viel. Maar laten we ook niet doen alsof alle vierduizend supporters stuk voor stuk uitgingen van een goede afloop.

Toch merkt Ten Hag een duidelijk verschil. “Wat ik wil zeggen: wij geloofden erin, het team geloofde erin. Anderen waren sceptisch en dat snap ik, want het is lang geleden dat een Nederlandse ploeg het in Europa liet zien, maar het begint met geloof en heel Nederland mag trots zijn op wat we hebben laten zien.”

Er waren waarschijnlijk wel meer dan vierduizend Ajacieden van de partij in Spanje. Er werden alleen al 3877 kaartjes voor het uitvak verkocht, maar het was bijna ondoenlijk om te turven hoeveel Ajacieden zich meldden op de thuisvakken.

“Ik ben ontzettend blij dat zo veel supporters met ons zijn mee gereisd en blijkbaar ook vertrouwen hadden in een goed resultaat. Dat vertrouwen hebben we waargemaakt,” sprak Ten Hag gevraagd door Ajax Life een woordje speciaal voor de supporters. “We wilden naar de kwartfinales en het geeft een goed gevoel om dit met onze supporters te vieren. Het geeft aan waar Ajax op dit moment voor staat en dat we op deze voet verder willen.”

De schrik sloeg alle aanwezige Ajaxsupporters – in welke hoek van het stadion dan ook – om het hart toen de goedkeuring van de 0-3 op zich liet wachten. Het was een dubbeltje op zijn kant. We hebben nog altijd geen definitief uitsluitsel of Noussair Mazraoui de bal binnen de lijnen wist te houden.

Ten Hag kon zich goed inleven in het gevoel van de supporters, omdat hij zelf ook balanceerde tussen hoop en vrees. “Je bent ineens afhankelijk van een beslissing ergens buiten het stadion. Ik dacht met mijn blote oog te zien dat de bal niet volkomen de lijn was gepasseerd, alleen moet je maar afwachten wat de beslissing wordt.”

“Het zou heel vervelend zijn geweest als we opnieuw nadeel hadden ondervonden van een VAR-situatie, want dit was in Amsterdam ook al het geval. Gelukkig telde het doelpunt dit keer wel, waardoor we uitliepen naar 0-3. Dat was een heel belangrijk moment.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >