Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teleurstellende remise voor Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht

Het blijft nogal sukkelen met Jong Ajax in de Jupiler League. Het neerzetten van constante prestaties blijkt lastig tijdens het verdedigen van de titel. Er worden vaker tegenslagen dan meevallers geïncasseerd. Ook de remise tegen Jong FC Utrecht (3-3) viel in die categorie.

26 maart 2019 - 10:55
jongajaxcerny12001
Cerny kon ook het verschil niet maken voor de Jong Ajacieden. © Pro Shots

De kampioen van vorig seizoen vindt zichzelf nu terug in het rechterrijtje, maar kreeg maandag de kans om te stijgen richting subtop. Die kans werd gemist. Dit terwijl het er in eerste instantie zo goed uitzag, want binnen tien minuten zaten de Jong Ajacieden op rozen.

Dankzij treffers van debutant Damjan Dostanic en Vaclav Cerny stond het binnen de kortste keren 2-0, maar je voelde de wedstrijd daarna uit de handen glijden. Als je dan ook nog eens twee goede mogelijkheden onbenut laat, kan het zomaar fout gaan. En dat ging het dan ook.

Jong FC Utrecht herhaalde kort na rust wat Jong Ajax eerder al deed en trof twee keer doel binnen tien minuten. Toen was de stand weer gelijk. Een rake knal van afstand, verstuurd door Quinten Timber, leek de meubelen en drie punten te redden, maar helaas.

De gasten kwamen snel een tweede keer langszij, waardoor Jong Ajax niet kon genieten van de nieuwe voorsprong. Issam el Maach moest zich na een uithaal voor de derde keer die avond gewonnen geven. Drie keer scoren is leuk, drie keer vissen niet. En op die manier win je geen wedstrijden.

Het is overigens interessant om te vermelden dat naast Dostanic ook Liam van Gelderen, Nordin Musampa, Terrence Douglas, Enric Llansana hun debuut maakten in het betaald voetbal. Dit heeft alles te maken met het feit dat Jong Ajax ‘gewoon’ in actie moet komen tijdens een interlandperiode.

De vele afwezigen werden vervangen door onbekende jonkies en die konden de drie punten helaas dus niet op De Toekomst houden. Het gevolg is dat Michael Reiziger zijn ploeg slechts terugvindt op plaats twaalf, al zit het allemaal heel erg dicht bij elkaar.

De volgende wedstrijd van Jong Ajax is vrijdag, op bezoek bij NEC.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >