Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico verblijdt Ajax niet met tekenen nieuw contract

Goed voorbeeld doet volgen, maar geldt dit ook voor Nico Tagliafico? Het lijkt er nog niet direct op dat de Argentijn in navolging van Andre Onana zijn handtekening zet onder een nieuw contract. De linksback heeft een voorstel van Ajax afgewezen, bevestigt zijn zaakwaarnemer.

29 maart 2019 - 09:48
tagliaficovoorstelcar
Nico, strijder op linksachter! © Pro Shots

Er wordt deze zomer gevreesd voor een uittocht, waarbij zo'n beetje de halve basisploeg er zomaar voor kan kiezen om de Johan Cruijff Arena te verlaten. Onana baarde donderdag juist opzien door een langer verblijf bij Ajax bekend te maken. Hij blijft sowieso nog een jaartje.

Aan Onana werd flink getrokken en hij had dus ook zomaar de deur uit kunnen lopen. De interesse voor Tagliafico liegt er ook niet om. Hij wordt in verband gebracht met diverse Spaanse topclubs en het lijkt erop dat Ajax een konijn uit de hoge hoed moet toveren om zijn linksachter te behouden.

Er is al geprobeerd te toveren via een nieuwe aanbieding, maar die legde Tagliafico naast zich neer. Althans, dit is wat zijn zaakwaarnemer beweert. “Ajax heeft een voorstel gedaan, maar dat hebben we afgeslagen,” aldus Ricardo Schlieper in gesprek met Muy Independiente Radio.

“Dit is het juiste moment om een stap te zetten,” vervolgt Schlieper over de 26-jarige Tagliafico, die sinds zijn komst naar Ajax uitgroeide tot Argentijns international, het WK speelde en zelfs af en toe de aanvoerdersband draagt. Hij behoort in Amsterdam tot de uitblinkers en maakte indruk met zijn puike optredens in de Champions League.

“Laten we afwachten wat er op de transfermarkt gebeurt. Er is nog niet met Ajax gesproken over het gewenste transferbedrag, maar ik vermoed dat de club meer dan 20 miljoen euro voor hem vraagt. Nico is op en top prof en heeft ongekende discipline. Daardoor krijg je vroeg of laat de kans om de stap te maken die je wilt,” schetst Schlieper de stand van zaken.

Ondanks diverse hints richting 'vertrekwens', hoeft Ajax niet direct te buigen. De club kan hoog in de boom zitten qua transfersom. En vergeet niet dat Tagliafico pas een maandje of veertien onder contract staat. De huidige afspraken gelden tot de zomer van 2022 en daardoor zit Ajax best in een situatie waarin nog een keertje 'nee' gezegd kan worden.

Ook gaf Marc Overmars recent aan dat hij niet zomaar de complete basiself verkoopt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >