Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico: 'Ajax is naar Madrid gekomen om de kwartfinales te halen'

Als Ajax dinsdag in Bernabéu net zo goed voetbalt als Nico Tagliafico spreekt, dan is een plek bij de laatste acht een zekerheidje. Het optreden van Tagliafico tijdens het persmoment was subliem. De Argentijn sprak alleen maar ware woorden. “We zijn in Madrid om de kwartfinales te halen.”

04 maart 2019 - 19:29
tagliaficopersoreaajacar
Tagliafico hoopt dat Ajax tegen Real nu wel zijn kansen benut. © Pro Shots

De Ajacieden moeten op Spaanse bodem een achterstand van 1-2 zien om te buigen. Het is sowieso noodzaak om binnen negentig minuten twee keer te scoren. Ga er maar aanstaan. Real zit weliswaar niet in zijn beste fase, maar we hebben in Amsterdam gezien wat dit kan betekenen...

Eén kans, één doelpunt. Twee kansen? Twee doelpunten en een nederlaag voor Ajax. “We hebben in Amsterdam een goede wedstrijd gespeeld, maar morgen moeten we effectiever zijn,” klinkt het uit de mond van Tagliafico, die desgevraagd nog een keertje achterom kijkt.

“Ik denk dat we op precies dezelfde manier aan de wedstrijd moeten beginnen: druk uitoefenen op de achterste linie en zo snel mogelijk proberen te scoren. We weten nu precies hoe we onze tegenstander onder druk kunnen zetten en hebben geleerd van onze fouten.”

Het doet Tagliafico maar weinig dat Real zijn kansen op zilverwaar afgelopen week, door toedoen van FC Barcelona, zag slinken en slechts in de Champions League nog volop meedoet. “Wie weet treffen we een Real met een andere instelling, hongeriger, maar wij moeten het net zo graag willen. Wij zijn naar Madrid gekomen om de volgende ronde te halen.”

“Het wordt een mooie wedstrijd. Dat hoop ik althans. En ik hoop ook van harte dat we ons doel kunnen bereiken,” vervolgt de linksback, die grote indruk heeft gemaakt in Madrid en niet alleen op de pers. Tagliafico wordt zelfs genoemd als de nieuwe linksachter van Real. Die berichten leiden hem echter totaal niet af.

“Ik denk alleen aan de wedstrijd van dinsdag en wil genieten van het heden, met Ajax. We 'leven' nog in drie competities en spelen volop om de prijzen, daar wil ik van genieten. Ik doe wat ik altijd doe: keihard mijn best. Zowel voor mijn teamgenoten als voor de hele club.”

Nee, angst komt niet voor in Nico's woordenboek. “Real heeft heel goede spelers, maar wij willen daar iets tegenover zetten. Ik denk niet aan een specifieke tegenstander als Bale, Modric of Vinicius. Ik denk alleen maar aan het beste voor mijn team en hoe we kunnen winnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >