Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic ongeschonden uit strijd na vieze charge Pepe

Ajaxsupporters die maandagavond het duel tussen Servië en Portugal volgden, hielden op zeker moment hun hart vast. Verdediger Pepe plantte namelijk op smerige wijze zijn noppen op de enkel van Dusan Tadic en dat zag er niet goed uit.

26 maart 2019 - 09:28
tadic-servie-1200
Tadic maakte de openingstreffer tegen de Portugezen waar Pepe weer 'full-Pepe' ging. © Pro Shots

Het laatste wat Ajax kan gebruiken zijn internationals die met blessureleed terugkeren van wedstrijden met de nationale ploeg. Zeker nu je in de fase zit waarin de prijzen verdeeld gaan worden.

Pepe staat sowieso al niet bekend als de meest ideale schoonzoon. Hoe hij de aanvaller van Ajax op zijn enkel stond was dan ook niet fraai om te zien. Hij ging weer 'full-Pepe', zeg maar. Gelukkig lijkt Tadic er niet al te veel schade van te hebben opgelopen.

“Hij raakte me goed. Het was een forse overtreding. Maar het belangrijkste is dat het niet ernstig is. Althans, dat hoop ik,” maakt Tadic alsnog een licht voorbehoud tegenover Blic.

Op de beelden hieronder is te zien hoe Pepe de charge op de enkel van Tadic uitvoert en bij het zien weet je gelijk: dit had ook zomaar een flinke blessure kunnen opleveren.

“Ik was de eerste twee minuten even bang dat ik niet kon door voetballen, aangezien ik niet goed op mijn been kon staan. Maar gelukkig ging het snel beter.”

Tadic was eerder in het duel verantwoordelijk voor de openingstreffer vanaf de strafschopstip. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1. Ook bij Portugal was er schrik, want zij zagen sterspeler Cristiano Ronaldo tijdens een sprint naar zijn bovenbeen grijpen.

CR7 kon niet verder en het is afwachten of hij de wedstrijden van Juventus tegen Ajax gaat halen, al was de hoofdpersoon in kwestie na afloop hoopvol. "Ik ben niet bezorgd over deze blessure en niet bang. Ik ken mijn lichaam goed en ik denk dat ik wel weer in orde ben binnen een week of twee," stelde hij tegenover Calciomercato.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >