Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder vertrekt bij Ajax voor hoofdtrainerschap bij Hoffenheim

Alfred Schreuder, assistent-trainer van Erik ten Hag, vertrekt na dit seizoen bij Ajax. Hij gaat aan de slag als hoofdcoach in de Bundesliga bij Hoffenheim, de club waar hij eerder werkzaam was. Christian Poulsen wordt komend seizoen de nieuwe assistent-trainer.

19 maart 2019 - 13:15
schreuder-12001
Schreuder flirtte eerder al met de Bundesliga. © Ajax Images

Dit alles brengt Ajax dinsdag naar buiten. Schreuder had nog een contract tot de zomer van 2020 in Amsterdam, maar dat dient hij dus niet uit. Eerder dit seizoen hengelde Red Bull Leipzig nog naar de diensten van Schreuder, maar die club kreeg toen 'nein' te horen van Marc Overmars.

Dit keer zegt de directeur voetbalzaken 'ja', zo lezen we in de officiële berichtgeving van Ajax. “Alfred heeft al in de Bundesliga gewerkt en kan daar deze zomer als hoofdtrainer aan de slag. Dat wil hij heel graag en wij hebben besloten daar niet voor te gaan liggen.”

Volgens diverse berichtgeving zou Hoffenheim iets minder dan 1 miljoen euro overmaken voor Schreuder. Een nieuw Duits avontuur voor Schreuder zat ook al een beetje in de pijplijn.

Schreuder liet immers in mei vorig jaar al eens weten dat hij een nieuwe kans in de Bundesliga niet zou laten schieten. “Als ik ooit de kans krijg, keer ik terug,” vertelde hij destijds in de – jawel – Barneveldse krant.

De 46-jarige trainer maakte destijds tegenover de lokale krant van zijn geboorteplaats geen geheim van zijn ambities. “Als je daar ooit hebt gewerkt en het past bij je persoonlijkheid, dan is dat fantastisch.”

Waar Schreuder vertrekt, komt een plaatsje vrij. Poulsen wordt met ingang van komend seizoen als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van de A-selectie. De Deen tekent een contract tot de zomer van 2021 en liep al enkele maanden stage bij de technische staf.

Poulsen speelde tijdens zijn loopbaan voor onder andere Juventus, Liverpool, Sevilla en Schalke 04, voordat hij in 2012 de Johan Cruijff Arena kwam binnenwandelen. Voor Ajax speelde hij in totaal 54 wedstrijden waarin hij eenmaal trefzeker was.

Hij werd tweemaal kampioen en won de Johan Cruijff Schaal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >