Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rijkaard keert echt niet meer terug in de voetballerij

Je zou verwachten dat iemand die nog veel plezier kan beleven aan momentjes met een bal toch nog een keer terugkeert in de voetballerij. Rijkaard is er, sinds hij in 2013 stopte als bondscoach van Saoedi-Arabië, echter helemaal uit.

22 maart 2019 - 11:41
rijkaard14kruncar
Rijkaard betwijfelt of hij zelf fit genoeg is voor de 14K Run. © Pro Shots

“Ik ben veertien jaar trainer geweest, dat was voor mij wel genoeg. Ik heb successen gehad, teleurstellingen meegemaakt. Ik heb het afgesloten, kan nu heel open en onafhankelijk genieten van de sport. Ik mis de druk totaal niet,” aldus Rijkaard.

Rijkaard vertelt dit allemaal in de nieuwste uitgave van onze krant Ajax Life. Het is duidelijk: hij mist de voetbalwereld niet. Maar kan Rijkaard zich voorstellen dat de voetbalwereld hem wel mist?

Hij laat even een stilte vallen. “Nee, eigenlijk niet,” luidt het antwoord. Als we stellen dat zijn naam nog altijd door Ajaxfans wordt genoemd als de club zoekt naar een trainer, directeur of commissaris, moet hij lachen.

“Nee, joh. Dat gaat echt niet meer gebeuren. Ik ben er nu vier, vijf jaar uit. Het past helemaal bij mijn karakter: als ik eruit ben, ben ik er echt uit,” maakt hij duidelijk. Rijkaard is wel zichtbaar als ambassadeur van de Cruyff Foundation: zo onthulde hij het logo van de Johan Cruijff Arena.

“Ik zie het niet als verplichting, maar wil graag iets betekenen voor Johan en zijn familie. Ik ben altijd een teamspeler geweest, besefte dat ik anderen nodig had om te bereiken wat ik heb bereikt.”

Wat de momentjes met bal zijn waar Rijkaard nog veel plezier aan beleeft, lees je in het volledige interview. Dat staat afgedrukt in onze krant Ajax Life. Alweer nummer 16 van het seizoen. Wil jij de krant ook ontvangen? Tot einde seizoen ben je voor een tientje lid van SV Ajax, sluit je aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >