Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars vertimmert selectie Ajax ook in de komende jaren

Ajax heeft het contract van Marc Overmars verlengd tot de zomer van 2024. Dit is groter nieuws dan je misschien op het eerste oog denkt. Er was Arsenal veel aan gelegen om de directeur voetbalzaken uit Amsterdam weg te plukken. Dit plan gaat mooi niet door.

18 maart 2019 - 16:26
overmarsblijftcar
Overmars is en blijft de grote baas op sportief vlak. © Pro Shots

Misschien, heel misschien kunnen we over een tijdje concluderen dat Overmars een signaal heeft afgegeven richting de spelersgroep. Veel spelers van Ajax staan in de belangstelling van grote clubs, net als de directeur, maar Overmars blijft.

Overmars verlengde zelfs zijn contract. Hij blijft tot de zomer van 2024 de man die ervoor moet zorgen dat Ajax een sterke selectie heeft. Het is de bedoeling dat Overmars, omdat Ajax beursgenoteerd is, snel wordt herbenoemd voor de nieuwe periode.

“Er zijn bij Ajax nog genoeg uitdagingen en ik heb het hier naar mijn zin. We maken stappen met zowel de jeugdopleiding als het eerste elftal,” reageert Overmars op het verlengen van zijn contract.

“Sportief gezien willen we nog veel laten zien. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat het prettig werken is met de mensen om mij heen. Daar haal ik plezier en voldoening uit,” aldus de man die de door hem samengestelde selectie de laatste drie jaar twee keer serieus ver zag komen in Europa.

Ajax speelde in 2017 de finale van de Europa League en meldde zich onlangs in de kwartfinales van de Champions League. Met het winnen van prijzen wil het niet meer echt vlotten. Ajax werd sinds de komst van Overmars in 2012 nog twee keer kampioen, echt recent zijn die successen niet meer.

Of het Ajax dit seizoen lukt om kampioen te worden, is ook nog maar zeer de vraag. Als gevolg van de nederlaag tegen AZ (1-0) liep de achterstand ten opzichte van PSV op naar vijf punten. De Ajacieden krijgen na de inderlandperiode tijdens het onderlinge treffen de kans om dit gat weer grotendeels te dichten.

Maar het gat blijft hoe dan ook een gaatje. Dit terwijl Overmars zelf natuurlijk niets liever wil dan kampioen worden, al is het maar omdat hij op sportief vlak sinds ongeveer een jaar de grote baas is.

Hij stelde Erik ten Hag aan als opvolger van Marcel Keizer en nam afscheid van Dennis Bergkamp. Er is sindsdien het een en ander veranderd bij Ajax, maar het wordt nu wel zaak om zilverwaar naar Amsterdam te brengen.

Overmars moest groeien in zijn rol als voetbaldirecteur, maar lijkt nu bij uitstek de man om Ajax door de komende, ongetwijfeld woelige transferperiode te loodsen. Grote kans dat dan de portemonnee wordt geopend, zowel om veel te ontvangen als weer flink uit te geven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >