Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars: ‘Spelers kunnen de wereld laten zien wat ze kunnen!’

Ajax hoefde niet lang te wachten op het resultaat van de loting voor de kwartfinales, want uit het allereerste balletje werd het briefje met de Amsterdammers getrokken. Uit het tweede balletje kwam Juventus. Reacties!

15 maart 2019 - 14:07
clever-plan-1200
Overmars en Ten Hag zien loodzware, maar 'fantastische' loting. © Pro Shots

Directeur spelersbeleid Marc Overmars laat tegenover de NOS weten dat hij het een ‘fantastische’ loting vindt, al mag duidelijk zijn dat het een loodzware klus wordt.

“Het is een mogelijkheid voor onze jonge spelers om de wereld te laten zien wat ze kunnen,” stelt Overmars, die bij de loting in Nyon aanwezig was en zag hoe een en ander zich voltrok.

“Wij zijn normaal gesproken het kleinste team van de laatste acht en dus is elke tegenstander moeilijk. In principe kunnen we iedereen verslaan, maar als ik realistisch en eerlijk ben, dan is de kans niet zo groot...”

Vanuit Nederland liet trainer Erik ten Hag weten dat hij wel degelijk kansen ziet. “In het voetbal zijn er altijd mogelijkheden, maar het is duidelijk dat Juventus favoriet is. Als wij er onbevangen, maar realistisch tegenaan gaan, dan liggen er zeker kansen.”

Ondanks dat Overmars de kansen van Ajax niet als groot omschrijft, is hij natuurlijk strijdbaar. “We moeten vechten en alles geven. Dat is het belangrijkste.”

Zijn trainer zag op de kijkbuis hoe Juventus een 2-0-achterstand in de heenwedstrijd tegen Atletico Madrid omboog door in Turijn met 3-0 van de Spanjaarden te winnen.

“De hele entourage, het schitterende stadion, een ploeg die er vol voor ging en dat ze zo’n achterstand ombuigen, dat is natuurlijk chapeau,” aldus Ten Hag die hoopt dat zijn Ajacieden aan voetballen toekomen tegen de Italiaanse favoriet.

“Daar moeten we een realistisch plan voor gaan trekken en de Europese wetten aannemen. In het afgelopen jaar hebben we stappen voorwaarts gezet. Dit wordt de grootste uitdaging. We kijken er ongelooflijk naar uit en hebben er ontzettend veel zin in.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >