Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars is zuinig en geeft Ajax twintig procent kans

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft de naam zuinig te zijn, maar gezien de recente uitgaven in Amsterdam is het lastig om dat te blijven beweren. Overmars blijkt echter wél zuinig met zijn voorspellingen als het gaat om de kansen van Ajax in Madrid.

05 maart 2019 - 09:09
overmars-12001
Overmars is zich er ook van bewust dat Ajax voor een loodzware klus staat. © Ajax Images

Wat speelde Ajax goed in de heenwedstrijd tegen Real Madrid. De ploeg van Erik ten Hag steeg boven zichzelf uit en legde een uitstekende partij op de mat. Real Madrid had het er knap moeilijk mee, maar won toch ‘gewoon’ met 1-2.
 
Vooral de tweede Madrileense treffer in Amsterdam maakt dat Ajax voor een ongelooflijk lastige opgave staat dinsdagavond in Estadio Santiago Bernabéu. De wonderen zijn de wereld uiteraard nog niet uit, maar tweemaal scoren in Madrid en het eigen hok schoonhouden… Pfoe!
 
Ook Overmars weet dat Ajax voor een onwaarschijnlijke uitdaging staat en stelt logischerwijs dat Real Madrid de grote favoriet is voor het behalen van de kwartfinales ten koste van de Amsterdammers.

“Ja, we hebben het gevoel dat we de kracht hebben om Real Madrid te elimineren,” stelt Overmars in gesprek met persbureau EFE, om daar direct aan toe te voegen dat er voor die eliminatie weinig mogelijkheden zijn. Er is dan ook meer dan louter kracht nodig om De Koninklijke op de knieën te krijgen.
 
“Voor mij is het twintig procent kans voor Ajax en tachtig procent voor Real Madrid. Ik denk dat dit de enige prijs is waar Real dit seizoen nog voor kan spelen,” benadrukt Overmars, die weet dat Real twee gevoelige nederlagen tegen Barcelona achter de rug heeft.
 
Het publiek in Bernabéu is verre van tevreden, maar Overmars denkt niet dat de tikjes van Barca veel invloed hebben op de wedstrijd tegen Ajax. Het behalen van de kwartfinales van de Champions League kan de gemoedstoestand van veel Spaanse supporters immers ten goede komen.

“Voor Real is het een goed moment om door te stoten in de Champions League en om daarmee te dynamiek te veranderen,” stelt Overmars op de vraag of het ideaal is om Real Madrid juist nu te treffen.

Overigens deed Overmars ook zijn zegje over Ajax in de Spaanse krant AS. "In Nederland wordt verwacht dat Ajax alle wedstrijden wint. Op het niveau van de Champions League is dat een ander verhaal. Mijn spelersbudget is 28 miljoen euro, voor het eerste, tweede en de jeugd. Dat is net zo veel als wat Gareth Bale in zijn eentje verdient," duidt hij de verschillen tussen Ajax en Real.

"Real werkt met 630 miljoen euro. Dat kunnen we nooit evenaren. Wat Real voor één speler betaalt, betalen wij voor de hele selectie."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >