Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opbrengst Jong Ajax blijft beperkt tot schamel puntje

Het lijkt erop dat Jong Ajax dit seizoen blijft hangen in de subtop van de Jupiler League. De nog altijd regerend kampioen kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Jong AZ. Een extra domper was het uitvallen van Dani de Wit.

12 maart 2019 - 10:36
jongajaxdewitcar
Voor De Wit werd het een zeer korte wedstrijd. © Pro Shots

De Wit moest zich al na enkele minuten laten vervangen vanwege een vleeswond bij zijn rechterknie. De wond werd op De Toekomst direct gehecht, maar het lijkt erop dat Erik ten Hag midweeks sowieso geen beroep kan doen op de 'potentiële basisspeler'.

Alsof dat nog niet vervelend genoeg was, moest er ook nog eens een punt worden gered. Dit was nodig nadat Jeremy Hermer met een boogballetje de bal in het doel van Dominik Kotarski wist te krijgen. Daarmee was na een uurtje spelen de ban gebroken.

Het missen van diverse kansen kwam de Jong Ajacieden op die manier duur te staan, al mogen er ook best complimenten worden uitgedeeld aan keeper Rody de Boer. De Boer kan terugkijken op een prima debuut, al werden de meeste Jong Ajacieden er niet zo vrolijk van.

Het lukte uiteindelijk alleen Noa Lang om De Boer te kloppen. Lang kopte raak uit een voorzet van Vaclav Cerny, die in de eerste helft eigenlijk zelf al had moeten scoren. Ook Perr Schuurs zal balen, want hij trof kort voor de gelijkmaker nog de paal.

Als je dit zo leest, denk je: Jong Ajax maakte het meeste aanspraak op de overwinning. Maar de ploeg van Michael Reiziger mocht de oplettende Kotarski net zo goed dankbaar zijn, anders had het helemaal met lege handen gestaan.

Jong Ajax staat achtste in de Keuken Kampioen Divisie, al bedraagt het gat met plek zes maar een puntje. Zesde worden lijkt het maximaal haalbare. Bij een nieuwe teleurstelling dreigt zomaar het rechterrijtje. Er moet vrijdag dan ook gewonnen worden van Top Oss.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >