Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana overwoog transfer, maar vindt het moment niet juist

Ja, Andre Onana heeft wel degelijk overwogen om te vertrekken bij Ajax. Diverse topclubs toonden belangstelling en dan lijkt er niets mooiers dan een transfer maken. Maar een overgang is wel iets waar je goed over moet nadenken. En toen kwam Onana tot de conclusie om gewoon te blijven.

29 maart 2019 - 10:47
uitlegonanacar
Wij zijn nu net zo blij als Onana tijdens de laatste klassieker. © Pro Shots

Terwijl de supportersschare van Ajax tussen hoop en vrees leeft over een zomerse uittocht, was er plots uitstekend nieuws over Onana: de doelman verlengde zijn contract tot de zomer van 2022 en hoewel hij niet van plan is om zo lang te blijven, plakt hij er toch echt een jaartje aan vast!

“Ik heb deze beslissing al een paar maanden geleden genomen, want het is belangrijk voor mij om veel wedstrijden te spelen en mijn loopbaan goed te plannen. Ajax is de juiste club voor mij met het oog op de toekomst. Ik wil blijven spelen, prijzen pakken en groeien als prof,” deelt Onana in reactie op zijn nieuwe contract.

“Er zijn meerdere ideeën voorbijgekomen en je bent al snel geneigd om te vertrekken naar een grote club, maar speeltijd is ook belangrijk als ik besluit om te vertrekken. In de speeltijd die ik bij Ajax krijg, wil ik mooie dingen blijven doen en prijzen winnen. We zijn op drie fronten actief, wat wil je nog meer?”

Onana werd in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona, om daar Jasper Cillessen eventueel op te volgen als tweede keeper. De 22-jarige doelman lijkt op dit moment echter gebaat bij zo veel mogelijk speeltijd, al is het maar om te ervaren waar zijn lat ligt en of hij niet ergens eerste man kan worden, binnen of buiten Catalonië.

“Als je weggaat, moet je het juiste moment kiezen. Voor mij is dat juiste moment nog niet gekomen. Ik speel volgend jaar nog bij Ajax en daarna zien we wel wat er gebeurt. Dit seizoen verloopt top en hopelijk gaat het volgend seizoen nog beter. Dat geldt ook voor mijn eigen prestaties: ik ben tevreden, maar het kan altijd beter.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >